Fotograf: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Brödrakamp när Sundsvall tar emot Örebro

I kväll gästas vi (Sundsvall Dragons) av Eco Örebro och det är en speciell match för några av de inblandade. Det är bland annat en brödramatch mellan Brandon och Charles “Challe” Barton.

Brandon som dessutom har ett förflutet i Sundsvall. Förflutet i Sundsvall har också Miklos Szabo och Sean Smith. De vill naturligtvis försöka göra livet surt för sin gamla klubb. Örebro har också en före detta lagkamrat till Challe i laget. Ahmad Starks och Challe spelade ihop på Oregon State University under en säsong och har mött varandra många gånger på träning. Som sagt, mycket prestige! Samtliga dessa spelare har stora roller i Örebro så det ska bli intressant att se vilka som går vinnande ur dessa ”matcher i matchen”.

Vi har mötts en gång tidigare under året i en jämn match som vi lyckades vinna efter en jämn tillställning. Efter den matchen skadade sig Örebros viktigaste spelare Pierre Hampton och har inte spelat sedan dess. I stället rekryterade man ännu en amerikan i Harald Hector JR som ersättare till Hampton.

Örebro kämpar om en slutspelsmatch och de behöver nu vinna några matcher för att inte hamna för långt ifrån slutspelstrecket. De har materialet för att nå slutspel, men förhoppningsvis börjar de inte vinna förrän efter denna match.

Vi kommer till denna match med fyra raka förluster i bagaget men dessa har varit två mot ettan Södertälje Kings, en mot tvåan Borås och en mot trean Norrköping Dolphins. Vi har gjort vissa bra matcher mot dessa lag och framförallt de två senaste mot Kings. Vi känner att vi är på rätt väg, helt klart. Vi vill spela en stabil basket och gör vi det kan vi slå alla lag i ligan. Nu ska vi tillbaka på vinnarspåret igen och förhoppningsvis börjar den resan redan i kväll efter en bra och stabil insats mot gästande Eco Örebro.

Text: Tommie Hansson (coach Sundsvall Dragons)

KOMMANDE MATCHER:
Onsdag 2015-12-30 18:34:00 Norrköping Dolphins Borås Basket Stadium Arena A (Webb-TV)
Onsdag 2015-12-30 19:04:00 KFUM Nässjö Jämtland Basket Nässjö Sporthall (Webb-TV)
Onsdag 2015-12-30 19:04:00 BC Luleå Uppsala Basket Luleå Energi Arena (Webb-TV)
Onsdag 2015-12-30 19:04:00 Sundsvall Dragons ecoÖrebro Sundsvalls Sporthall

Dela inlägget