Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

Årets sista match – Uppsala hemma

Årets sista match på årets näst sista dag blir mot Uppsala Basket i kväll. Senast lagen möttes var i början på november och då vann BC Luleå på bortaplan med 84-79.

Uppsala fortsätter med sin helsvenska satsning på spelartruppen. Ledande spelare i Uppsala är forwarden Alexander Lindqvist, 205 cm, med poängsnitt på 20 per match. Dynamitpaketet Axel Nordström river ner 8 returer i matcherna och Jonathan Person står för 4 assists. I matchen mot Luleå noterades Axel Nordström för 18 poäng och hela 18 returer. De tre nämnda spelarna tillsammans med Odin Lindell och Andreas Person bildar en tuff förstafemma och något för luleåspelarna att bita i.

BASKETPLAY: Se BC Luleå-Uppsala Basket

De två senaste matcherna har Uppsala spelat mot Nässjö där det blev förlust borta och vinst på hemmaplan. Laget ligger på sjätte plats i tabellen med 7 vinster och 8 förluster.

Luleå kommer med vind i ryggen efter två segrar mot Malbas där offensiven fungerat bra och flera spelare har hittat vägen till korgen. Christopher Ryan och Mikita Meshcharakou var nära en double-double i bortamatchen på måndag kväll. Adam Rönnqvist fortsätter att vara stekhet och Jaraun Burrows matar troget på under korgarna.

Luleås headcoach Peter Öqvist inför matchen:
– Malbas borta blev som väntat en tuffare uppgift än hemma i Luleå. De är tryggare i sin hemmahall och gjorde en bättre match än senast vi möttes, så vi är så klart nöjda med vinsten. Offensivt skrapar vi ihop 94 poäng, trots ett sviktande trepoängsskytte, det är starkt jobbat av grabbarna. Defensivt var vi inte nöjda med vår första halvlek, men vi klarar av att lyfta oss i andra halvan och det leder till vinst.
– I kväll väntar Uppsala. Det ska bli jätteroligt att runda av året med en hemmamatch i Luleå Energi Arena mot ett lag med potential och många talangfulla spelare. Duktiga guards i Luleåbekanta bröderna Person samt Mannos Nakos och starka forwards genom Alexander Lindqvist och Axel Nordström. Uppsala är ett stark skjutande lag, så vi måste spela bra försvar över hela banan och på samtliga positioner. Göra ett starkt jobb i en mot en, och pick-o-rull-försvar, samt vinna kampen om returerna.
– Offensivt ligger fokus på att fortsätta i den rytm vi nu funnit. Känslan är att vår identitet som lag har börjat sätta sig i ryggmärgen. Vi har jobbat oss till ett vasst samspel och är effektiva offensivt. Det leder till underhållande basket och det vill vi visa vår hemmapublik även i kväll.

Text: Lasse Mikkelsson (BC Luleå)

KOMMANDE MATCHER:
Onsdag 2015-12-30 18:34:00 Norrköping Dolphins Borås Basket Stadium Arena A (Webb-TV)
Onsdag 2015-12-30 19:04:00 KFUM Nässjö Jämtland Basket Nässjö Sporthall (Webb-TV)
Onsdag 2015-12-30 19:04:00 BC Luleå Uppsala Basket Luleå Energi Arena (Webb-TV)
Onsdag 2015-12-30 19:04:00 Sundsvall Dragons ecoÖrebro Sundsvalls Sporthall

Dela inlägget