Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

Returmöte mot Jämtland

Sjätte raka matchen mot ett Norrlandslag, varav de fem första lett till seger, och nu väntar returmöte mot Jämtland Basket i Östersunds Sporthall.

I förra mötet gjorde Jämtland en riktigt bra match och ledde ända in i tredje quartern men Dolphins kunde, efter vissa besvär, vända och vinna matchen med tio poäng.

VI SÄNDER MATCHEN DIREKT VIA BASKETPLAY – KLICKA HÄR!

Så här säger Jämtlands coach Torbjörn Gehrke inför matchen i kväll:
– Vi måste KRÄVA respekt och hårdare arbete ifrån våra motståndare om vi någonsin skall nå den framgång vi säger att vi vill ha. Vi måste orka gå hela vägen in i kaklet med vår spelidé för varje enskild match och gråta blod när vi misslyckas. ”Jämtland gjorde det bra – vi fick verkligen jobba för segern” är de enda orden vi vill höra vid en presskonferens efter en match mot oss. Annars har vi inte lyckats. Först då kommer vi få respekt för det vi gör, det vi jobbar för varje dag och det vi alla vill – nämligen att vara ett lag som spelar bra basket.
– Jag hoppas och tror stenhårt på att vi kommer att lyckas bättre med våra defensiva regler på matchen mot Norrköping Dolphins.

Dolphins coach Adnan Chuk tar med sig elva friska och spelsugna spelare upp till Östersund på måndagsmorgon och man har kunnat träna på bra under spelledigheten och även haft två dagar ledigt. Dolphins vill givetvis ha ”Norrlandssviten” intakt så det är bara hårt jobb över hela planen som gäller. Två dagar senare, onsdagen före Nyårsafton, gästar Borås Basket Stadium Arena.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Kommande matcher, Basketligan:
Måndag 2015-12-28 19:04:00 Jämtland Basket Norrköping Dolphins Ö-sunds Sporthall (Webb-TV)
Måndag 2015-12-28 19:04:00 Borås Basket Umeå BSKT Boråshallen (Webb-TV)
Måndag 2015-12-28 19:04:00 Sundsvall Dragons Södertälje Kings Sundsvalls Sporthall
Måndag 2015-12-28 19:04:00 Malbas BC Luleå Heleneholms sporthall, Malmö (Webb-TV)

Dela inlägget