Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Förlust efter dålig match i Uppsala

Nässjö Basket förlorade tisdagens returmöte mot Uppsala med 80-76. Detta trots att Nässjö i den andra perioden spelar bra – leder med hela tolv poäng och dikterar alla villkor ute på banan.

I den tredje perioden är det total scenförändring och Nässjö svarar under den andra halvleken för en av sina sämsta insatser hittills under årets säsong.

Uppsala ställer upp utan en av sina bästa spelare, Axel Nordström och många undrade nog på förhand hur Uppsala skulle kunna stå emot utan hans 35 minuter på banan. Nässjö utnyttjar övertaget under den första perioden och krossar sina motståndare under korgarna, men Uppsala svarar med bra distansskytte och detta och endast detta håller dem kvar i matchen. Alexander Lindqvist ligger som vanligt bakom det mesta i Uppsalas anfall och han gör det mycket bra.

Under den första delen av matchen är Dartaye Ruffin totalt dominerande under korgarna men han försvinner under den andra delen. Nässjö förlorar den tredje perioden med 26-12 och mängden bortkastade bollar är i paritet med antalet poäng och då vinner man inga bortamatcher i denna ligan.

Mantas Griskenas vaknar till liv rejält i slutet av matchen och han är så när att skjuta Nässjö tillbaka i matchen men tyvärr så börjar hans poängproduktion alldeles för sent. Nässjö behöver Griskenas produktion tidigare i matcherna.

Uppsala vinner rättvist och nu väntar en riktig måstematch för Nässjö hemma mot Jämtland den 30 december.

Matchfakta:
Uppsala–Nässjö 80-76

(21-16, 17-27, 26-12, 16-21)
Poäng, Uppsala: Alexander Lindqvist 28, Jonathan Person 13, Andreas Person 10, Odin Lindell 10, Mannos Nakos 9, Sebastian Norman 4, Anes Zekovic 3, Oliver Jonsson 3.
Nässjö: Mantas Griskenas 18, Aleksa Solevic 14, Dartaye Ruffin 14, Filip Djuran 8, Kristian Heder Ternell 8, Cole Darling 7, Hajzer Ismaili 7.
Publik: 827.

Text: Nässjö Basket

Dela inlägget