Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

HIGHLIGHTS: Se det bästa från BC Luleå-Norrköping

Första hemmamatchen efter ett långt uppehåll för BC Luleå bjöd på en match mot ett Norrköping Dolphins, som spelade ett otroligt aggressivt försvarsspel. Östgötarna vann komfortabelt med 70-57.

(Highlights från matchen:)

Första perioden mäktade BC Luleå med 13 poäng samtidigt som bortalaget slängde i 23. Norrköping spelade ett försvarsspel som under hela matchen knappt tillät några lätta poäng alls och hemmalaget var tvungna att kämpa och slita för varje centimeter yta. På andra sidan lyckades Norrköping ofta hitta smidiga lösningar sent på skottklockan med vältimade cuts och passningar som satt exakt där de skulle.

Andra perioden var ett kliv framåt för hemmalaget som lyckades få fler stopp i försvar och lyckades få igång Jaraun Burrows. Lägg där till några lätta brakepoäng av Toni Prostran och BC hade dragit ner Norrköpings ledning till fem poäng med en dryg minut kvar till halvtidsvilan. Men en trea av Adnan Kadrispahic och en layup av evigt unge Johnell Smith tog ledningen till nio poäng igen innan vilan.

I den tredje perioden fortsatte Norrköping att fullständigt låsa ner BC Luleå som inte kom till några lägen alls. Norrköping gnetade på offensivt och utökade sakta men säkert sin ledning hela perioden och inför den fjärde perioden var differensen upp i 13, 42-55.

Väl i den fjärde perioden fortsatte Norrköping att bygga på ledningen genom sitt försvarsspel och trots ett par treor av Alex Wesby och en av Adam Rönnqvist var ledningen uppe i 18 med en minut kvar. BC Luleå och främst Christopher Ryan gav inte upp ut friserade till siffrorna under sista minuten och när signalen ljöd hade Norrköping vunnit med 13 poäng, 57-70.

Text: David Nilsson (BC Luleå)

Matchfakta:
BC Luleå-Norrköping 57-70

(13-23, 16-15, 13-17, 15-15 )
Poäng, Luleå: Jaraun Burrows 17, Adam Rönnqvist 12, Alex Wesby 9, Toni Prostran 8, Christopher Ryan 5, Mikita Meshcharakou 4, Erik Edin 2.
Norrköping: Johnell Smith 16, Josh Hairston 13, Joakim Kjellbom 12, Jaka Brodnik 12, Mikael Lindquist 5, Zarko Jukic 4, Rickard Eriksson 3, Adi Kadrispahic 3, Tim Schüberg 2.
Publik: 1 717.

Dela inlägget