Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

Luleå vill ta revansch

Efterlängtad hemmamatch för BC Luleå i Basketligan och nu är det revansch mot Norrköping Dolphins som gäller. En snöplig förlust med 90-86 på bortaplan där Luleå ledde med 18 poäng en bit in på den tredje perioden.

VI SÄNDER MATCHEN DIREKT VIA WEBB-TV – KLICKA HÄR!

Laget lyckades inte knyta ihop säcken och tillsammans med ett par ödesdigra turnovers i matchslutet gav Norrköping segern. Surt så det räckte och blev över, men nu ligger vägen öppen för revansch. Tisdag kväll 19.04 sker uppkastet i ytterligare en tuff basketuppgörelse i Luleå Energi Arena.

Så här säger Luleås coach Peter Öqvist inför matchen mot Norrköping:
“Mötet med Norrköping blir så klart också en tuff match mot ett mycket rutinerat lag. De har många slipade spelare och leds i år framförallt av veteranerna Micke Lindquist och Joakim Kjellbom. De har också Johnell Smith, som varit ligans MVP, och Rickard Eriksson med en massa ligamil i fötterna samt amerikanen Josh Hairston, som var den som överraskades oss mest i förra matchen och han fick spela en avgörande roll.”

“Det var annars en match som vi började väldigt bra och hade ledning med 18 poäng i tredje quartern, men vi klarade inte av att stänga matchen och det kändes därför som en onödig förlust. Nu är det inte självklart att det kommer bli lättare på hemmaplan. Norrköping är ett riktigt bra lag och vi måste plocka fram vårt bästa spel, både offensivt och defensivt, om vi ska kunna vinna”

Text: Lasse Mikkelsson (BC Luleå)

Dela inlägget