Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

BC Luleå kommer till Nässjö

Två lag med hittills tio inspelade poäng drabbar samman under fredagskvällen i Nässjö sporthall nämligen Nässjö Basket och BC Luleå. En viktig match för båda lagen då det är mycket tätt i serietabellen och båda lagen befäster sin slutspelsplats vid seger.

VI SÄNDER MATCHEN DIREKT – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL SÄNDNINGEN!

BC Luleå vann säsongens första möte uppe i Luleå med 79-73. I denna match ryckte Luleå till sig en stabil ledning i den första perioden 23-12 innan Nässjö spelade upp sig och så när gick förbi och vann. BC Luleå var innan säsongen tippat som ett topplag och det har de verkligen en trupp för. De har än så länge inte motsvarat dessa förväntningar, men antagligen när serien summeras i början av mars så är de antagligen topp 3. Spelare som Alex Wesby, Jaraun Burrows och Toni Prostran tillhör samtliga absoluta toppskiktet av ligans importspelare och adderas Christopher Ryan, Adam Rönnqvist och Anton Saks med flera till dessa så förstår man varför experterna tippat Luleå i topp.

Nässjö Basket hade vid det första mötet uppe i Luleå lämnat Mantas Griskenas kvar i Nässjö på grund av tillökning i familjen och det ska bli spännande att se vad Nässjö kan göra med Mantas i truppen i kväll. Nässjö Basket bör vara fullpumpade med självförtroende efter vinsten mot Södertälje Kings och laget såg ruskigt fokuserat ut på torsdagens kvällsträning då man gnuggade försvarsspel och rotationer. Nässjö har de senaste matcherna haft tuffast möjliga motstånd i form av Borås och back-to-back möten mot Södertälje och vinsten senast kändes oerhört viktig och att storformen är på väg råder det inget tvivel om.

Så här går Nässjö-coachen Raul Jimenez tankar:
“Teamwork- Tillsammans som lag, kanske nu mer än någonsin tidigare. Vi måste komma ihåg hur nära vi var att besegra Luleå under säsongens första ligamatch på deras hemmaplan. Vi måste också nu visa att vi lärt oss av de misstag vi gjorde i den matchen och dessa får inte upprepas om vi ska kunna vinna fredagens match.”

“Vi vet att Luleå är ett av de bästa lagen i ligan på pappret även om de hittills bara har balans i antalet vinster – förluster. Luleå är kanske det lag i ligan som spelar med högst tempo och deras snabba uppspel är deras mest farliga ”vapen”, men absolut inte deras enda. Vi måste vara mycket noggranna och ta ner deras poängproduktion i deras offensiva snabba omställningar.”

“I försvar så måste våra spelare ta stort individuellt ansvar eftersom Luleå har en bred trupp med mycket talangfulla spelare. I anfallsväg krävs det att vi fortsatt uppträder som en orkester där varje spelare bidrar till att göra vår symfoni.”

Text: Nässjö Basket

Kommande matcher i Basketligan:
Fredag 11/12 (kl 19.04): Nässjö Basket-BC Luleå (Webb-TV)
Fredag 11/12 (kl 19.04): Uppsala Basket-Södertälje Kings (Webb-TV)
Fredag 11/12 (kl 19.04): Jämtland Basket-Malbas Basket (Webb-TV)

Dela inlägget