Fotograf: Carl Sandin / Bildbyrån

HIGHLIGHTS: Borås Basket-Sundsvall Dragons

Efter två raka förluster tog Borås Basket en övertygande seger hemma mot Sundsvall Dragons igår. Se highlights från matchen!

Det hade gnytts och gnällts på Borås Basket inför tisdagskvällens match mot Sundsvall Dragons. Två raka bortaförluster i Basketligan var så klart inte bra. Men spelet var desto bättre i den här matchen. Omar ”The Wizard” Krayem ledde, med 20 poäng och 10 assists, sitt Borås Basket till seger med övertygande 101-72.

Borås Basket satte bara 30 procent av sina skott under matchens inledande fem minuter. Sundsvall Dragons var bättre med sina 50 procent. Men Borås hängde med tack vare sin utmärkta offensiva returtagning. Simon Gunnarsson och Christian Maråker slet ner två vardera, Adama Darboe en och ställningen var 8-11.

Med 3:40 kvar av första perioden slog Jakob ”Iceman” Sigurdarson hål på det lock som verkat sitta på korgen. Detta var islänningens första poäng i matchen (en trea) och innebar 13-14 och en Dragons-timeout. 20 sekunder senare sänkte ”Iceman” en lång tvåa till 15-14. Maråker fyllde på med en trea till 18-14 och så var Borås Basket igång. Hemmalaget gjorde hyfsat enkla poäng. Ofta var det Omar ”The Wizard” Krayem (åtta poäng i perioden) som fixade dem. Problemet var bara att gästerna gjorde nästan lika enkla och hela tiden var hack i häl. Men 28-21 efter tio minuter var nog siffror som headcoach Pat Ryan var relativt nöjd med.

Efter halva den andra perioden tryckte Maråker i en dunk som gav 37-28 och momentum hade definitivt tippat över åt Borås Baskets håll. Maråker var en nyckel och sänkte både 41-30 och 44-35 för sitt lag. John Brändmark, som levererade en ”buzzer beater” mot Le Havre, gjorde det igen. På halvtidssignalen den här gången och det gav 51-36.

När Krayem satte en trea, knappa minuten in i andra halvleken, så avslutade den kvällens snyggaste anfall. Det var osjälviskt och snyggt lir fram till 56-36. När samme Krayem enkelt gled igenom Dragons försvar och stoppade i 62-41 så fick Tommie Hansson, ansvarig för Sundsvalls lag, nog och kallade en timeout. Då återstod 7:08 av den tredje perioden.

Dragons ändrade om i försvaret och testade en zon. Men med en trollkarl som Krayem i laget var zonen inga problem. Borås pushade bollen bra också och efter halva perioden var Krayem uppe i 20 poäng och hans lag ägde ledningen med hela 68-42.

Det kändes safe. Men sånt är såklart farligt. Och mycket riktigt. Sundsvall fixade en bra period där man gjorde 4-13 och kapade avståndet till 17 poäng. Sedan fixade Mike Palm och ”Iceman” Sigurdarson poäng och Borås hade ledningen med 76-57 efter tre spelade perioder.

Hlynur Baeringsson inledde fjärde perioden med att sänka en trepoängare för Sundsvall. Skulle det bli starten på en återhämtning från gästernas sida? Kanske. Dragons kapade i alla fall till 85-68 med fem minuter kvar. Men då klev ”Iceman” fram och drog i en tung trepoängare för Borås och så var ledningen 20 igen. Ett par minuter senare spelade Krayem (tio assists i matchen) fram Sigurdarson till en ny trea. 93-72 på poängtavlan, med knappa tre minuter kvar, gjorde att det kändes avgjort. Det hela stannade på 101-72 och segern var nyttig för Borås på många sätt.

Matchfakta:
Borås–Sundsvall 101-72

(28-21, 23-15, 25-21, 25-15)
Poäng, Borås: Omar Krayem 20, Christian Maråker 18, Jakob Sigurdarson 17, Toni Vitali 15, Mike Palm 11, John Brändmark 7, Simon Gunnarsson 7, Adam Darboe 6.
Sundsvall: Charles Barton 21, Ernests Kalve 14, Raymond Willis 12, Hlynur Baeringsson 9, William Gutenius 6, Andre Nilsson 6, Edvin Jonsson 2, Daniel Eliasson 2.
Publik: 1 072.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget