Fotograf: Johan Löf / Bildbyrån

Viktig bottenmatch i Örebro: “Vi har inte råd att förlora”

Efter en av säsongens bästa insatser, men ändå en förlust väntar nu en mycket viktigt bortamatch mot Örebro för Umeå BSKT.
– Den är jätteviktig. Vi har inte råd att förlora den egentligen, säger assisterande coachen Mikael Blomqvist.

Senaste matchen hemma mot Sundsvall var tårdrypande. Ledning med 18 poäng vändes till förlust 76-79
– Det har varit riktigt bra de tre senaste matcherna, synd att vi inte fått poäng med oss från alla, men vi får lära oss av det och gå vidare, säger Mikael Blomqvist.

Nu väntar i stället ett bortamötet med bottenkollegan Örebro.
– Vi föll efter en jämn match hemma mot dem i början av säsongen, men vi har utvecklats som lag mycket sedan dess. Då handlade mycket om Ahmad Starks och visst det kommer att vara viktigt att hantera honom även nu, men Örebro har fler hot, säger Blomqvist.

Umeå kommer till start med samma lag som senast, alltså bara långtidsskadade Magnus Haney borta.
– Det känns bra att vi kunnat köra på med samma lag ett tag nu. Kontinuitet bygger både utveckling och framgång, säger Blomqvist.

Så här skriver Eco Örebro inför matchen i kväll:
“Att påstå att det här är en match i mängden vore löjligt. Matchen är värd mer än två poäng, detta är inte ens en fyrapoängsmatch. Matchen kan mycket väl vara den matchen som sätter prägel för resten av säsongen.

Både kommer från knappa förluster förra omgången. Umeå tappade en stor ledning mot Sundsvall och förlorade knappt med 76-79 och Örebro förlorade hemma mot Jämtland med 87-93 där Jämtland var i ledningen hela matchen.

Vi kommer att få se två revanschsugna lag på parketten. Umeås anfallsspel domineras av Nathan Dawit och den atletiske kanadensiske forwarden Yannick Anzuluni som båda snittar lite över 15 poäng och Yannick river dessutom ner drygt nio returer i snitt per match. Duktige Egal Saleman är tillbaka sedan några veckor efter skada och levererade senast bland annat 14 poäng och även amerikanen Jason Davis är nu rejält på gång också han efter skada, så Umeå förfogar nu över hela sitt material och är hot mot alla lag.

Örebro har haft gott om tid att träna inför denna match och har nyttjat tiden med att arbeta hårt med framförallt sitt försvarsspel. Många spelare kan och gör poäng vilket statistiken med exempelvis 5 spelare som snittar dubbla siffror i poängkolumnen visar. Att som lag visa att vi kan hålla motståndarna på lägre poängsiffror samtidigt upprätthålla anfallsspelet blir upp till bevis i denna match som betyder så mycket mer en två poäng.”

Kommande matcher i Basketligan:
Tisdag 8/12 (kl 19.04): Borås Basket-Sundsvall Dragons (Webb-TV)
Tisdag 8/12 (kl 19.04): Uppsala Basket-Jämtland Basket (Webb-TV)
Tisdag 8/12 (kl 19.04): Eco Örebro-Umeå Bskt (Webb-TV)

Dela inlägget