Fotograf: Carl Sandin / Bildbyrån

Malbas jagar tredje raka segern

Mot alla förväntningar har Malbas Basket nu en stabil slutspelsplats som man vill göra allt för att försvara när storlaget Borås gästar Malmö för försöka stoppa hemmalaget från att ta tredje raka segern.

Kommer Omar Krayem visa sin gamla hemmapublik att han är den bästa pointguarden i Basketligan?

Borås är ett rutinerat lag med många stjärnspelare som framgångsrikt spelar i FIBA Europe Cup. Matchen mot Malbas blir deras fjärde på 10 dagar. Frågan är om laget är slitet eller uppe i varv? Malbas har haft en bra träningsvecka efter den sköna vändningen och vinsten mot Uppsala förra fredagen, lite förkylning härjar dock i truppen.

Spelare att hålla koll på i Borås är sevärde amerikanen Omar Krayem, som spelade i Malmöklubben Srbija i division ett för ett antal år sedan, som både gör poäng och levererar fantastiska assists. Dessutom har de i islänningen Jakob Sigurdarsson en rutinerad guard som varit en av de bästa spelarna i Basketligan de senaste åren och given i Islands starka landslag. Till detta kommer före detta landslagsspelare och utlandsproffs som Mike Palm och
Christian Maråker, samt stabila kroaten Toni Vitali och dynamiske dansken Adam Darboe. Det är med andra ord en mycket rutinerad motståndare vi möter med ambition att gå långt i Europaspelet samt att vinna Basketligan denna säsong.

Henrik Svensson, coach Malbas:
– Vi ser fram mot att få revansch på Borås, vi förlorade med elva poäng borta i säsongsupptakten, och var faktiskt bra med en bit in i fjärde. Nu är vi mer samspelta och har kanske lite mer vila i kroppen än våra motståndare. Vi måste kontrollera tempot och och ge bollen oftare till Carl Engström än vi vi gjort de senaste matcherna.

Text: Malbas Basket

BASKETPLAY: Här kan du se Malbas Basket-Borås Basket på webben!

Dela inlägget