Fotograf: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Tuffa perioden fortsätter

En match spelas i Basketligan under torsdagskvällen. Sundsvall Dragons tar emot Norrköping Dolphins. Så här går Sundsvall-coachen Tommie Hanssons tankar inför matchen.

Från att ha haft sju, elva eller fjorton dagar mellan matcherna gick vi fredags in i en tuff period med fyra matcher på tolv dagar. Nu har vi avverkat och vunnit de två första matcherna av dessa fyra. Detta betyder att vi i dagsläget ligger tvåa i tabellen efter starka Södertälje Kings som än så länge är obesegrade.

Det är naturligtvis roligt att spela matcher men det krävs mycket mental styrka och fokus för att kunna ladda om och förbereda sig för nästa match då de ligger så pass tätt. I måndags slog vi Umeå Bskt på bortaplan efter en riktig rysare. Som mest låg vi under med 18 poäng men vi visade enorm karaktär i laget när vi vände det till en vinst, 79-76. Nu har vi analyserat, rättat till små misstag och gått vidare till nästa motståndare, Norrköping Dolphins.

Norrköping Dolphins är ett bra och välcoachat lag som påminner mycket om Södertälje Kings i sitt sätt att spela. Med spelare som Kjellbom, Lindquist och Eriksson borgar det för kvalité. Lägg därtill två bra amerikaner i före detta MVP:n Johnell Smith och Josh Hairston samt danske Jukic och du har ett riktigt bra lag. Nu har de dessutom plockat in ännu en import i slovenska Jaka Brodnik så förstår alla att det blir en riktigt tuff uppgift för våra kära drakar.

För oss handlar det om att fortsätta den positiva trenden vi startat med fyra raka vinster. Men för att kunna slå Dolphins måste vi upp på en hög nivå spelmässigt. Vi måste bestämma tempot och diktera villkoren på vår hemmaplan som är vår hemmaborg. En borg vi ska försvara till varje pris. Vi vet att vi är starka hemma och det är inte många motståndare som åker härifrån med två poäng. Som vanligt blir returtagningen, försvarsspelet och att kontrollera tempot avgörande för att vinna matchen. Det lag som lyckas bäst med dessa tre saker vinner matchen. Förhoppningsvis är det Sundsvall Dragons.

Förra hemmamatchen var det Jakob Sigurdarson som kom tillbaka till Sundsvall och nu är det dags för Sundsvall-sonen Joakim Kjellbom att komma tillbaka till sporthallen. Dessutom spelar en annan Sundsvallsbekant spelare i Norrköping Dolphins, nämligen Mikael Lindquist.

Text: Tommie Hansson (coach, Sundsvall Dragons)

Noterbart är att Dolphins nu har skrivit kontrakt med den 23-årige slovenske forwarden Jaka Brodnik. Kontraktet gäller säsongen ut. I övrigt reser Dolphins till Sundsvall med alla spelare tillgängliga.

Kommande matcher i Basketligan:
Torsdag 3/12 (kl 19.04): Sundsvall Dragons-Norrköping Dolphins (Ingen webbsändning!)
Fredag 4/12 (kl 19.04): Malbas Basket-Borås Basket (Webb-TV)

Dela inlägget