Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Kan Uppsala återfå momentum?

I kväll är det Malbas som gästar Uppsala Basket. Det är lagens första möte den här säsongen, men det andra mötet är redan på fredag i Malmö. Därför blir det extra viktigt att sätta tonen direkt med en bra prestation på hemmaplan.

Uppsala har inte med sig den bästa prestationen för säsongen i bagaget efter den tuffa förlusten hemma mot Sundsvall i förra veckan. Då hade laget stora problem med sitt trepoängsskytte, men även med att hantera Dragons stora spelare. Tisdagens motståndare Malbas lutar sig väldigt mycket mot sin 216 centimeter långa center Carl Engström så det kommer att bli intressant om hemmalaget kan kontrollera honom.
– Carl Engström är väldigt viktig för dem. Han är stor och stark och låter vi honom regera inne i tresekundersområdet blir det svårt. Vi måste gå in med en bättre inställning än vad vi hade mot Sundsvall och sätta stopp, säger Uppsalas coach Kevin Gaines.

Även Malbas kommer sist från en förlust mot Sundsvall Dragons. Malmölaget förlorade bortamatchen i fredags med 92-73 och hade också svårt i returtagningen i den matchen. Gästerna har inte lyckats vinna mot något av de tippade topplagen i år, men har bland annat varit väldigt nära att hota Norrköping på bortaplan. Så det gäller för Uppsala att i tisdagens match inte underskatta årets nykomlingar i Basketligan.
– Vi kommer absolut inte att underskatta Malbas. Det är ett väldigt stabilt lag som spelar hårt och aldrig ger upp. De har spelat väldigt bra basket under säsongen och underskattar vi dem kan kvällen bli lång, säger Gaines.

Vid vinst i kväll fortsätter Uppsala jaga den övre halvan av tabellen, men vid förlust så hamnar laget i samma nivå som Nässjö och Malbas så det är utan tvekan en väldigt viktig match. Laget skulle behöva lite momentum och kanske kan Axel Nordström som i torsdags blev utnämnd till ”Årets Idrottsman” på Uppsala Idrottsgala bära med sig den positiva energin in på planen.

Text: Emil Olsenmyr (Uppsala Basket)

Kommande matcher i Basketligan:
Tisdag 24/11 (kl 18.34): Norrköping Dolphins-BC Luleå (Webb-TV)
Tisdag 24/11 (kl 19.04): Jämtland Basket-Eco Örebro (Webb-TV)
Tisdag 24/11 (kl 19.04): Uppsala Basket-Malbas Basket (Webb-TV)

Dela inlägget