Fotograf: Bildbyrån

Imponerande seger i Ungern

Södertälje Kings lyckades i slutminuterna av EuropeCup-matchen mot Falco KC vända ett tiopoängsunderläge och vinna med 85-81 på bortaplan. Toni Bizaca blev poängbäst med 22, följd av Falcos Kristof Bognar, 19.

Det var en jämn match som innehöll tio ledningsbyten och tolv gånger lika poängställning. Returtagningen vann hemmalaget med hela 38-22, men hade å andra sidan dubbelt så många turnovers som motståndarna, 18-9.

Trepoängsskyttet var inte heller den här gången anledningen till segern då endast 6/20 satt (Falco hade 11/27). Det ska dock tilläggas att Bizacas trea som minskade lagets underläge till fyra poäng när drygt två minuter återstod, tillsammans med ytterligare en från Skyler Bowlin med en och en halv minut kvar och därmed ett enpoängsöverläge till Kings, naturligtvis var tungt vägande.

Straffkasten kom återigen att spela en viktig roll för Kings, som satte 17/20 jämfört med Falcos 10/13. Två bra exempel är Davis Lejasmeiers och Dino Pita, vars respektive 2/2 i slutsekunderna betydde mycket för utgången i matchen.

Segern, som är den andra för Kings, var viktig för lagets fortsatta deltagande i FIBA Europe Cup och bevisade att insatsen mot Pallacanestro Openjobmetis Varese senast inte var en tillfällighet. Förmågan att hålla huvudet kallt i pressade situationer visade laget sannerligen upp, liksom viljan att fortsätta kämpa ända fram till slutsignalen.
– Matchen mot Norrköping hjälpte oss nog en del, då låg vi också efter och var tvungna att testa något. Nu började vi spela snabbare, aggressivare och ta bort vissa saker från deras spel. Vi gjorde ett ryck och vann. Stor eloge till spelarna, säger Södertäljes coach Vedran Bosnic till Länstidningen.

För Borås Basket blev det förlust borta mot italienska Cantu, 72-94.

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)

Matchfakta:
Falco–Södertälje 81-85

(22-24, 25-17, 19-17, 15-27)
Poäng, Södertälje: Toni Bizaca 22, Aaron Anderson 17, Skyler Bowlin 16, Davis Lejasmeiers 8, Mike Joseph 7, Nick Spires 7, Chris Czerapowicz 6, Dino Pita 2.
Publik: 1 500.

Cantu–Borås 94-72
(24-19, 23-18, 26-14, 21-21)
Poäng, Borås: Omar Krayem 20, Christian Maråker 20, Jakob Sigurdarson 16, Toni Vitali 5, Adam Darbo 5, Mike Palm 4, John Brändmark 2.
Publik: 3 024.

Dela inlägget