Fotograf: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

Positivt inför Le Havre-matchen

Det var tidig väckning för Borås Basket på måndagen. Redan 04:30 gick bussen till Landvetter. Sedan reste gruppen via Köpenhamn till Paris och vidare med buss till hamnstaden Le Havre. Väl framme blev det en sen lunch och ett par timmars vila innan videoscouting och träning i matcharenan stod på schemat.

Röster om och inför FIBA Europe Cup-matchen mot STB Le Havre:
– Det är inspirerande och en stor utmaning att möta ett lag från franska Pro A. Om vi kan spela med hög intensitet defensivt såväl som offensivt i 40 minuter så tror jag att vi har bra chanser att vinna här, säger Borås Baskets headcoach Pat Ryan efter den första träningen i Le Havre, Frankrike.

– Jag älskar mina lagkamrater och det är riktigt kul att vara här och spela i FIBA Europe Cup. Jag har en bra känsla inför tisdagens match mot STB Le Havre, säger lagkapten Adama Darboe.

– När jag själv var i början av min karriär i Frankrike så kom M7 ner hit och mötte oss i en träningsmatch. Vi vann med ungefär 40 poäng den gången. Med det som bakgrund, samtidigt som man minns att spelade i division 1 för mindre än tio år sedan, så är det rätt häftigt och fantastiskt att vi nått så här långt och möter lag av den här kalibern, kommenterar assisterande coachen Jonas Larsson.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Veckans matcher, FIBA Europe Cup:
Tisdag 10/11 (kl 20.30): Le Havre, Frankrike-Borås Basket (Webb-TV)
Onsdag 11/11 (kl 19.00): Södertälje Kings-Varese, Italien (Webb-TV)

Dela inlägget