Fotograf: Svenska Spel

Över 380 000 kronor till ungdomsbasketen

168 basketföreningar i Sverige får dela på över 380 000 kronor när pengarna från Gräsroten delas ut. Den förening som får mest är BK Järva som får 47 453 kronor, följt av AEK BBK på 21 233 kronor.

Totalt har över 3 000 svenskar valt att stödja minst en basketförening i Gräsroten.

När Svenska Spel via projektet Gräsroten delar ut över 50 miljoner kronor till svensk ungdomsidrott får basketen 386 045 kronor – en ökning med nästan 75 000 kronor jämfört med i fjol. Det är Svenska Spels kunder som anslutit sig till Gräsroten som avgör vilka föreningar som får ta del av beloppet. I år har 3 387 svenskar valt att stödja minst en basketförening – en ökning med 59 procent och 1 264 personer jämfört med i fjol.
– Då ungdomsidrotten ofta brottas med ekonomin är Gräsroten ett ljus i höstmörkret. Och i en tid då flykting- och integrationsfrågor diskuteras kan idrotten fungera som en fantastisk inkörsport till det svenska samhället och bidra med gemenskap, säger Peter Forsberg, hockeylegendar och ambassadör för Gräsroten.

BK Järva, som får mest pengar, är väldigt glada över utbetalningen:
– För oss i BK Järva betyder pengarna från Svenska Spel väldigt mycket. Vi har skapat Järvadagen i januari och vi kan dessutom hålla ner kostnaderna för våra ungdomar när de åker på turneringar. Med hjälp av pengarna från Gräsroten så kan vi stå för en del av dessa kostnader så att fler får möjlighet att delta på det roliga, säger Magnus Falk, ungdomsansvarig i BK Järva.

Dela inlägget