Fotograf: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

Repris eller revansch?

Det är svårt att glömma och gå vidare när känslan är så skön. Borås Baskets seger mot italienska Foxtown Cantù i Europe Cup-premiären var magisk. Men när Basketligan herr kallar är det dags att fokusera på nytt. Inför match mot nya spännande Uppsala Basket den här gången.

Det är inte vilket lag som helst som gästar Boråshallen på fredagskvällen. Uppsala Basket var nämligen finalister förra säsongen. Dessutom var de laget som knuffade Borås Basket ur slutspelet med 2-4 i våras. Kort sagt; det är en av våra största rivaler på senare år som utmanar oss.

Här kan du se matchen via Basketplay (kostnad 89:-):

Men det är ett annorlunda Uppsala Basket i år. De importer som fanns i laget i april är borta. Det är dessutom samtliga äldre och mer rutinerade spelare. Numera består gruppen en mängd egna produkter. Så många som nio eller till och med tio spelare kan kalla KFUM Uppsala Basket för moderklubb. Sedan har man kryddat med landslagsspelaren Alexander Lindqvist och tuffingen Odin Lindell.

Förutom redan nämnde Lindqvist så heter de bärande spelarna Axel Nordström, Jonathan Person och Man¬nos Nakos. Sebastian Norman har återvänt efter fyra år på Lamar University och fjolårets Borås Basket-spelare Andreas Person är Uppsalas hittills främste poänggörare. Ett spännande lagbygge, minst sagt.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Kommande matcher i Basketligan:
Fredag 30/10 (kl 18.34): Norrköping Dolphins-Eco Örebro (Webb-TV)
Fredag 30/10 (kl 19.04): Nässjö Basket-Sundsvall Dragons (Webb-TV)
Fredag 30/10 (kl 19.04): Södertälje Kings-Jämtland Basket (Webb-TV)
Fredag 30/10 (kl 19.04): Borås Basket-Uppsala Basket (Webb-TV)

Dela inlägget