Fotograf: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Nässjö tar emot Sundsvall

På fredag kväll tar Nässjö Basket mot Sundsvall Dragons i Nässjö sporthall. En på förhand mycket spännande och svårtippad match.
– Det kommer att bli en tuff match, men också ännu en möjlighet att visa våra avsikter i den här ligan, och att fortsätta växa som ett team, säger Nässjös coach Raul Jimenez.

Sundsvall är ändå favorit och de har historiskt sett haft det lätt för Nässjö och vunnit nio av de tio senaste matcherna varav de sju senaste. Sundsvall Dragons är ett lag som av tradition alltid har bra laguppställningar och spelar en underhållande basket. Denna säsong är inget undantag och fredagens match kommer bli mycket tuff för Nässjö Basket.

Nässjö har haft en fantastisk inledning på säsongen och fyra segrar på fem matcher är facit. Det blir mycket spännande att se hur Nässjös spelare hanterar situationen i kväll. Laget är fullpumpat med självförtroende och säkert noga förberett taktiskt sett av coach Jimenez men man har en tuff match i benen så sent som i tisdags kväll nere i Malmö och småskador finns i truppen.

Här kan du se matchen via webb-tv (kostnad 69:-):

– Sundsvall är ett mycket konkurrenskraftigt lag och de har några av vår basketligas bästa spelare i sin laguppställning. Sundsvalls spelare är bra på många olika saker och det gör dem svårspelade. Hlynur Baeringsson en av de spelare i den svenska ligan som representerade sina länder i EM i somras. Han spelade riktigt bra basket i det mästerskapet mot bl.a. Spaniens insidespelare. I Sundsvall finns också Ernest Kalve som har spelat på riktigt hög nivå i europeiska klubbtävlingar. William Gutenius är ett exempel på en av Sundsvalls duktiga svenska spelare, säger Raul Jimenez och fortsätter:
– Sundsvall har en kärna av spelare som har varit tillsammans ett antal säsonger nu, och kontinuiteten gör dem ännu farligare. Deras ”smalls”, Barton, Eliasson och Willis där den sistnämnde spelar utanför tresekunders trots att han är nästan två meter lång. Dessa killar kan styra spelet i ett högt tempo medan Sundsvalls insidekillar både kan spela med såväl rygg som ansikte mot korgen.

Text: Nässjö Basket

Kommande matcher i Basketligan:
Fredag 30/10 (kl 18.34): Norrköping Dolphins-Eco Örebro (Webb-TV)
Fredag 30/10 (kl 19.04): Nässjö Basket-Sundsvall Dragons (Webb-TV)
Fredag 30/10 (kl 19.04): Södertälje Kings-Jämtland Basket (Webb-TV)
Fredag 30/10 (kl 19.04): Borås Basket-Uppsala Basket (Webb-TV)

Dela inlägget