Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Dolphins hemma mot Eco Örebro

I kväll kommer Eco Örebro på besök till Stadium Arena, ett Örebro som haft en tuff inledning på säsongen med två inspelade poäng på sina sex spelade matcher.

Laget hann bara spela tre matcher innan man fick Pierre Hampton skadad och var tvungna att ersätta honom med amerikanen Hector Harold.

Innan säsongen försvann fjolårets rookie Johan Löfberg till italienska Dolomito Energia Trento, en spelare som kanske behövts i årets upplaga av Eco Örebro. Ny i laget är amerikanen Ahmad Starks, en 180 centimeter lång guard som betecknas som en mycket bra skytt och som snittat 17,3 poäng hittills i ligainledningen. Bäste poänggörare är Nebosja Pavlovic från Bosnien-Hercegovina som snittat 17,5 poäng och returkung är Miklos Szabo med nio returer per match. Nämnde Hector Harold Jr, 201 cm, har bara spelat en match där han satte nio poäng och plockade sju returer.

Här kan du se matchen via webb-tv (kostnad 79:-):

Beträffande hemmalaget Norrköping Dolphins är alla friska krya och spelsugna, även Josh Hairston som tränat hela veckan efter sin hjärnskakning mot Uppsala. Dolphins vill gärna hänga på i toppen av tabellen och Örebro vill gärna komma ur bottenregionen så det kan bli en spännande match.
– Örebro är ett tufft lag att möta. De har fyra importer, spelar aggressivt och gör mycket poäng. Det finns absolut kvaliteter där som vi måste se upp med. Det här är en så kallad måstematch. Folk förväntar sig att vi ska vinna och det är något vi måste hantera, säger Dolphins headcoach Adnan Chuk till Folkbladet.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Kommande matcher i Basketligan:
Fredag 30/10 (kl 18.34): Norrköping Dolphins-Eco Örebro (Webb-TV)
Fredag 30/10 (kl 19.04): Nässjö Basket-Sundsvall Dragons (Webb-TV)
Fredag 30/10 (kl 19.04): Södertälje Kings-Jämtland Basket (Webb-TV)
Fredag 30/10 (kl 19.04): Borås Basket-Uppsala Basket (Webb-TV)

Dela inlägget