Fotograf: Sebastian Lindberg / Bildbyrån

Europe Cup-premiär för Borås i kväll

Nu är det dags igen. Borås Baskets spel i Europacupen går in på sin andra säsong. Förra säsongen mötte laget Fraport Skyliners, Okapi Aalstar och Bakken Bears.

Det slutade med tre vinster och tre förluster – ett mycket bra facit för en ”rookie” i sammanhanget. I år är Cantú från Italien först ut att besöka Boråshallen. I Foxtown Cantú spelar en mängd kvalitetsspelare, men i den här texten har vi valt att fokusera på de tre främsta.

LaQuinton Ross är lagets klart bästa spelare – en otrolig atlet som är väldigt duktig på att ta bollen till korgen. Ross var stjärna på Ohio State, blev inte draftad till NBA, men har varit bra i NBA:s sommarliga. Amerikanen är en highlightvideo på två ben och det är Toni Vitali som ska ta hand om honom.
Sedan har vi Brady Heslip – en fantastisk skytt som delar guardpositionen med Lagnston Hall. Heslips skott är lika bra från dribbling som när han kommer runt screener. Jakob Sigurdarson och Adama Darboe är de två som kommer att få kämpa i försvaret mot honom.

Jared, med det svenskklingande efternamnet Berggren, är en stor och stabil center som spelade på Wisconsin under fyra år. De två sista åren var han starter och då gick laget långt i collegeslutspelet. Detta är en kille som gör det som behövs men aldrig mer än så – en väldigt stark och disciplinerad spelare som Christian Maråker får sätta tänderna i.

Som helhet har Cantú väldigt många individuellt skickliga spelare och de snittar mycket måttliga 8,4 assist som lag. Spelet handlar således mycket om att skapa bra lägen för att spela en-mot-en. De har fler duktiga atleter än de har bra distansskyttar. Cantú vill, precis som Borås Basket, spela snabbt. Något som pekar mot att detta kommer att bli en publikfriande match med många poäng. Kanske minns du när Borås mötte Okapi förra hösten? Den matchen slutade 118-116.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Veckans matcher, FIBA Europe Cup:
Tisdag 27/10 (kl 19.00): Borås Basket-Foxtown Cantu, Italien (Webb-TV)
Onsdag 28/10 (kl 19.00): Södertälje Kings-Falco KC, Ungern

Dela inlägget