Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Dukat för dramatik i Örebro

Två lag med stukat självförtroende drabbar i kväll samman i Örebro. Basketsverige.se/Basketplay finns på plats och sänder matchen mellan Eco och BC Luleå. Här får du senaste nytt från lagen.

I kväll väntar bortamatch mot ett ecoÖrebro som precis som i BC Luleås haft det lite motigt under säsongens första matcher. En seger mot Umeå BSKT, två brakförluster mot Borås Basket och Nässjö Basket samt två knappa förluster mot Uppsala Basket och Sundsvall Dragons. Drakarna från Medelpad lyckades man pressa hårt och förlorade med endast två poäng mot dem. Inte helt olikt BC Luleås facit så här långt. Norrbottningarna har dock tydligt visat att man är på gång i de två senaste matcherna, så det är bäddat för ett spännande möte i Närke.

DU KAN SE MATCHEN DIREKT PÅ WEBB-TV – KLICKA HÄR!

Efter lite väl långa uppehåll mellan matcherna i Basketligan blir det desto tätare nu med sex matcher på fyra veckor för BC Luleå, det startade med hemmaförlusten i fredags mot Södertälje Kings som malde ner Luleålaget med 91-80 och tog därmed sin sjätte raka seger. Vinstmaskinen Södertälje är utan förlust i årets basketliga.

Desto tyngre för både gästerna från Luleå och värdarna ecoÖrebro som möts på tisdag kväll där båda inlett årets säsong med en vinst och resten förluster, det haltar i tabellen men Örebro har fyra förluster mot Luleås tre. Båda lagen vill självfallet vinna och samtidigt ta chansen att hänga på i tabellen.

Örebro har en stark förstafemma där Nebosja Pavlovic från Bosnien leder poängen med 19 per match. Ungraren Miklos Szabo snittar tio returer och amerikanske Ahmad Starks leder assistligan med tre st per match. Att jämföra med Luleås Alex Wesby med 16 poäng/match, Jaraun Burrows sex returer och Toni Prostran med fyra assists.

Nu gäller det för Luleå att komma till match ‘All In’ och komma ut på planen taggade från start och med en jäkla vilja till att vinna. Det gäller för alla spelare att starta redan innan uppvärmningen och sätta fokus på en tuff och hård match från lagets sida där tempot och intensiteten kontrolleras hela vägen. Toni Prostran vaknade till liv i fjärde ligamatchen efter tre tunga föreställningar innan. Luleå hoppas nu på att det kommer att hålla i sig för Toni eftersom han är en viktig pusselbit i årets lagbygge.

DU KAN SE MATCHEN DIREKT PÅ WEBB-TV – KLICKA HÄR!

Luleås coach Peter Öqvist inför matchen mot Örebro:
– Efter ett steg i rätt riktning mot Södertälje är det dags att ta sig an Örebro på bortaplan. Vi har fortfarande mycket jobb att göra både individuellt och som lag innan maskineriet rullar som vi vill. Men under långa stunder i matchen mot Södertälje pekar dock kurvan åt rätt håll.

– Vi vet att det finns mer potential att hämta från fler händer och vi knegar dagligen för att vi skall ”klicka” som lag och nå en högre effektivitet. Om vi kan upprepa insatsen senast, samtidigt som vi vässar ett par saker både offensivt och defensivt tror jag vi landar en efterlängtad vinst.

Noterbart är att Luleå kommer till spel utan stjärnan Jaraun Burrows.

Text: Lasse Mikkelsson (BC Luleå)

Så här skriver Örebro på sin hemsida inför matchen:
“Matchen på tisdag kväll känns som en match med mer nerv än vanligt så tidigt på säsongen. Båda lagen har tre raka förluster bakom sig och den kommande månaden så kommer troligen serien spricka upp i olika skikt. Vi bör förvänta oss två heltaggade lag på planen. BC Luleå som med rätta är ett tippat topplag har resultatmässigt börjat tungt men då skall man veta att två av de tre förlusterna har kommit mot Södertälje.

Med en uppställning med supernyförvärvet, pointguarden Toni Prostran, spelare som Wesby, Burrows, Ryan med flera från förra årets uppställning och skicklige headcoachen Peter Öqvist så förstår alla att det är ett lag som kommer få pusselbitarna på plats och vara med i toppskiktet. Örebro behöver göra en match i toppen av sin förmåga i minst 40 minuter för att störa denna basketgigant.

Örebro som gått tuffa minuter på några spelare sedan Pierre Hamptons skada räknar med att ha sitt amerikanska nyförvärv Hector Harold spelklar och redo. Hector har sett bra ut på träningarna och utöver sina höga basket kvaliteter uppvisat ett starkt och positivt ledarskap som alltid välkomnas. Efter segern mot Umeå för två veckor sedan och den knappa förlusten mot Sundsvall så har matchprestationerna försämrats den senaste veckan och insatsen mot starka Nässjö var riktigt svag men coacher och spelarna i Örebro känner stor revanschlusta och fast beslutsamhet att visa sitt ”riktiga” jag och bjuda upp till en härlig kamp i Idrottshuset Örebro.”

Kommande matcher i Basketligan:
Tisdag 27/10 (kl 19.04): Eco Örebro-BC Luleå (Webb-TV)
Tisdag 27/10 (kl 19.04): Malbas Basket-Nässjö Basket (Webb-TV)
Tisdag 27/10 (kl 19.04): Jämtland Basket-Umeå BSKT (Webb-TV)

Dela inlägget