Fotograf: Tomas Jansohn / Nässjö Basket

Hemmapremiär i kväll för Nässjö

Nässjö Baskets nästa utmaning i årets Basketliga är Norrköping Dolphins hemma i Nässjö Sporthall i kväll.

Ett Dolphins som imponerat stort på försäsongen och även i inledningen av tävlingssäsongen med en övertygande hemmaseger mot Sundsvall Dragons och en knapp bortaförlust mot starka Borås Basket. Nässjö som inlett bra i två raka bortamatcher, en knapp förlust mot favorittippade BC Luleå och en viktig seger efter förlängning mot Jämtland Basket. Nässjö Basket står nu inför sin hemmapremiär och Nässjös alltid lika fantastiska publik kan räkna med att det kommer komma ut laddade hemmaspelare till uppkast i Nässjö Sporthall.

Mantas Griskenas gör på fredag sin andra tävlingsmatch i Nässjö-linnet och i sin första mot Jämtland blev det direkt succé. Mantas visade upp stor kyla i slutminuterna och tog matchen till förlängning med två trepoängare under den sista matchminuten av ordinarie tid. Griskenas har av svenska basketexperter rankats till en av årets bästa värvningar och av lokala experter som den bästa.

Nässjös sportchefer Mats Homelius och Ulf Classon säger så här inför matchen:
– Hela laget krigade fantastiskt bra och även om inte spelet stämde till 100% så visade alla upp precis det som vi vill och visar allt och alla att vi aldrig ger upp. Vi vet att Mantas är en spelare som alltid levererar och han visade direkt upp att han kommer bli otroligt viktig för oss men vi är nöjda med hela vårt lag och en som verkligen steg fram var Cole Darling, han gjorde en riktig bra match uppe i Östersund och var nog vår bästa spelare i denna vinstmatch.

– Vi har längtat länge nu efter hemmapremiären och det ska bli fantastiskt roligt att se oss spela inför vår hemmapublik mot ett riktigt bra Norrköping Dolphins.

Nässjös coach Raul Jimenez:
– Vi välkomnar Norrköping Dolphins till Nässjö Sporthall, i vår första hemmamatch för säsongen. Dolphins, en av de stora utmanarna till att vinna mästerskapet 2015/2016. Alla våra fans känner väl de flesta av Norrköpingspelarna, och det råder ingen tvekan om att de är ett bra lag, De har talang, storlek och ambitioner för den kommande säsongen. Vårt mål är att visa hur konkurrenskraftiga vi kan vara och det är en stor möjlighet för oss att låta alla våra fans veta hur hungrigt vårt lag är.

– Dolphins har en av de mest dominerande centrarna i ligan, Joakim Kjellbom och det är något som ger dem en extra fördel såväl offensivt som defensivt. De har också i sin laguppställning en av de bästa skyttarna i landet, i form av Mikael Lindquist och naturligtvis runt dessa spelare finns det flera skickliga spelare som kan göra en massa olika saker på banan. Det blir en stor utmaning för oss hur vi skapa stoppa dessa och givetvis kan jag som coach inte avslöja något om detta här.

– För att besegra Dolphins måste vi visa att vi vill ha den här segern med hela vårt hjärta och vi måste få både kropp och hjärna att arbeta som en. Nässjö Baskets ligalag är en grupp som tror på sig själva tills den sista sekunden och det visade vi verkligen uppe i Östersund.

OBS: Tyvärr blir det ingen webbsändning i kväll då Nässjö har problem med leveransen av utrustning.

Text: Nässjö Basket

Kommande matcher i Basketligan:
Fredag 16/10 (kl 19.04): Eco Örebro-Uppsala Basket (Webb-TV)
Fredag 16/10 (kl 19.04): BC Luleå-Umeå BSKT (Webb-TV)
Fredag 16/10 (kl 19.04): Nässjö Basket-Norrköping Dolphins

Lördag 17/10 (kl 16.15): Södertälje Kings-Malbas Basket (Webb-TV)

Dela inlägget