Fotograf: Joel Marklund / Bildbyrån

Norrlandsderby väntar mellan Sundsvall och Jämtland

Jämtland Basket har fått en tung inledning på säsongen – med tre raka förluster. Men inför kvällens derby mot Sundsvall Dragons andas coach Torbjörn Gehrke optimism.

Förlusten i fredags för Jämtland Basket satt faktiskt i lite längre än rekommenderat för mig personligen. Den kändes så onödig och näst intill orättvis att det tog mig merparten av lördagen för min del att släppa den.

Men i sanningens namn är idrott väldigt sällan orättvis. Vi gav Nässjö inte bara en, två eller de tre chanser de behövde för att ta ikapp ett sexpoängsunderläge med knappa 20 sekunder kvar, så vi får faktiskt leva med bedrövelsen, dra lärdom av misstagen och sen knipa första segern någon annan stans. Sundsvall?

BASKETSVERIGE.SE SÄNDER MATCHEN DIREKT PÅ WEBBEN – KLICKA HÄR!

Två förlängningsförluster och ytterligare en torsk mot Uppsala, men ”bara” en väl genomförd match – mot just Nässjö. Cred till Nässjö som inte gav upp tog chansen när vi gav den till dem. Vi har desperat letat synergi, tajming och lagspel och nu är vi på rätt väg. Faktum är att vi redan dagen innan Nässjö knäckte ”koden” och jag sa till coachstaben att ”i morgon kommer vi att lira bra – jag känner det på mig”. Det gjorde vi men glömde att knyta ihop säcken.

Från och med nu kommer vi hitta mer och mer samspel, kombinationer och spel synergi i gruppen.
Det är så här det funkar – ungefär som att cykla – väl man börjar rulla så går det av bara farten till man kommer tills den första uppförsbacken. Vi vet att vi har en enorm förbättrings potential och vi vet också att Sundsvall inte på något sätt är omöjliga – men det gäller att trampa på i motlutet annars blir det tvärstopp. Örebro pressade Sundsvall i fredags vilket visar att det finns segrar att hämta i varje match.

Läget i laget är sådant att vi tyvärr har fått Srdjan Vukovic långtidsskadad (6-8 veckor).
Massvis av spelminuter och utvecklings potential för Anton Kobylak och Jacob Andersson som spelar på samma position som Srdjan. Olle Lundqvist kommer vi fortsatt vara försiktiga med tills läkare/sjukgymnaster är 100 % nöjda med hur skadan ser ut. Stefan Zivkovic har tränat som ett odjur och förtjänar en chans att visa vad han går för – nu kanske chansen är kommen?

Vi är redo att ta nästa steg och nu råkar det vara Sundsvall som står på tur. Vi bryr oss inte särskilt mycket om vem det är vi möter härnäst, utan bara att vi tar nästa steg och flyttar fram våra positioner.

Text: Torbjörn Gehrke (Jämtland Basket)

Kommande matcher i Basketligan:
Torsdag 15/10 (kl 19.04): Sundsvall Dragons-Jämtland Basket (Webb-TV)

Fredag 16/10 (kl 19.04): Eco Örebro-Uppsala Basket (Webb-TV)
Fredag 16/10 (kl 19.04): BC Luleå-Umeå BSKT
Fredag 16/10 (kl 19.04): Nässjö Basket-Norrköping Dolphins

Lördag 17/10 (kl 16.15): Södertälje Kings-Malbas Basket

Dela inlägget