Fotograf: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Ny tung förlust för Umeå: “Vi var borta redan från start”

Ett energilöst Umeå BSKT föll ihop direkt från start hemma mot Uppsala och inkasserade sin fjärde raka förlust.
– Vi var inte riktigt med. Vi var borta redan från start, säger coachen Jesper Gustavsson efter 67-88.

Umeå BSKT har tagit steg för steg under inledningen av säsongen, men tisdagens match mot Uppsala utan skadade Egal Saleman var ett steg tillbaka.
– Ja, det här var inte bra. Visst de svenska killarna gjorde det bra i andra och Jesper Hallberg var bra i första, men importerna levererar inte alls idag, säger Jesper Gustavsson.

Uppsala som spelar med ett i stort sett egenproducerat lag var mer aggressiva och fullständigt slaktade Umeå med stopp i försvaret och snabba uppspel som ledde till poäng.Sakta men säkert gled Uppsala ifrån, 24-15 efter en period och 54-31 i halvtid till 72-46 efter tre perioder.

Andreas Person (15 poäng, 3 assist, 5 steals) var stabiliteten själv och dirigenten i Uppsalas spel. Sedan var Axel Nordström stabil som alltid, men det var i helheten som lag där Uppsala bara var storleken större.

I andra halvlek kom Johan Pierre ut bra för Umeå med 12 poäng på åtta minuter och Umeå såg ett tag ut att vara på väg in i matchen, men Uppsala fick produktion från många spelare, Mannos Nakos (18 poäng, 4 treor) var en av Uppsala-spelarna som tog vara på Umeås försvarsproblem.

Mot slutet av matchen spelade båda lagen runt på manskapet och slutsiffrorna skrevs till slut till 67-88, men det var mycket för att Uppsala roterade och slog av något på intensiteten på slutet.
– Det är laget Uppsala som ger oss den här segern. Alla som spelar i kväll producerar. Vi vet vad vi vill göra i anfall även om vi kan förbättra oss där ännu mer. Men försvaret som vi spelar är starkt och det är åter nyckeln till seger, säger Uppsalas coach Kevin Gaines.

Bäst i Umeå var Jesper Hallberg (11 poäng och 4 returer) i första halvlek och Johan Pierre (14 poäng, 4 returer, 2 assist) i andra halvlek. I Uppsala var förutom nämnde Person, Nordström och Nakos – Odin Lindell med 14 poäng, 7 returer och hundraprocentigt skytte stabil.

För Umeå blir det att ladda om och hitta formen till fredagens möte borta med BC Luleå.
– Det är som att vi hade ett annat lag på träning än på match idag. Vi måste hitta tillbaka till oss själva igen, säger Gustavsson.

Text: Umeå BSKT

Matchfakta:
Umeå–Uppsala 67-88

(15-24, 16-29, 15-19, 21-16)
Poäng, Umeå: Nathan Dawit 14, Johan Pierre 14, Jesper Hallberg 11, Albin Frank 9, Chaed Wellian 8, Johan Rönström 4, Yannick Anzuluni 4, Roble Saleman 3.
Uppsala: Mannos Nakos 18, Axel Nordström 17, Andreas Person 15, Odin Lindell 14, Sebastian Norman 8, Jonathan Person 6, Anes Zekovic 5, Lukas Friberg 2, Oliver Jonsson 2, Rasmus Dahlberg.
Publik: 521.

Dela inlägget