Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

KLART: Han ersätter Hampton i Örebro

Sent på tisdagskvällen gjorde Eco Örebro klart med en ersättare till Pierre Hampton, som under söndagsträningen slog upp sitt tidigare skadade ben i foten.

Det var 20 minuter in i söndagens träningspass med Eco Örebro som det plötsligt small till för Hampton, från ingenstans. Efteråt konstaterades det att det var samma skada som han åkte på i somras då han bröt det yttre benet i högerfoten ut mot lilltån, en så kallad Jones fracture.
– Då tog det sju veckor på kryckor, och ytterligare tre innan jag kunde börja jogga lite. Så jag får väl räkna med något liknande igen, säger Hampton till Nerikes Allehanda och fortsätter:
– Läkaren konstaterade att jag antagligen gått på för tidigt. Det är samma skada som jag slagit upp igen.

Då Hampton blir borta minst tre månader så var Örebro tvingat att leta efter en ersättare. Och nu är det klart att det blir Hector Harold som kommer från Pasadena i USA. Harold spelade sina första två universitetsår på Pepperdine University i Malibu, Kalifornien. De avslutande två åren spelade han för University of Vermont, “the Catamounts”, i Burlington, Vermont där han snittade åtta poäng och fyra returer.

Hector Harold är 24 år gammal och mäter drygt 200 centimeter.
– Vi ser fram emot att få hit Hector och få klar all pappersexercis inom de närmsta veckorna, säger Örebros ordförande Stefan Johansson i ett uttalande.

Dela inlägget