Fotograf: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Viktig hemmapremiär för Umeå

Efter 73-88 i premiären mot Sundsvall väntar på tisdagen Eco Örebro i första hemmamatchen för Umeå BSKT. En av säsongsinledningens viktigaste matcher.

– Den är jätteviktig. Vi möter ett lag som vi ska slåss med där nere enligt tipsen, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

I premiären mot Sundsvall hängde Umeå med i en dryg period, sedan gick Sundsvall i från och kunde till slut vinna med 15 poäng.
– Vi fick lite för få händer på bollen. Lite för få som producerade och vi klarade inte av att hålla i spelet hela vägen, men det fanns en hel del bra intentioner i spelet att bygga vidare på, säger Jesper Gustavsson.

Nu väntar Eco Örebro i hemmapremiären. Ett Örebro som föll mot Borås med 82-106 i sin premiär, men också ett Örebro som besegrade Umeå två gånger i fjol.
– Det är lite svårt så här i början på säsongen att scouta motståndarna. Jag har kollat på Örebro, vi har koll på Starks som var bra senast, Pavlovic och Hampton som var bra mot oss i fjol, men vårt fokus just nu ligger primärt på vårt eget spel och att utveckla det, säger Umeå-coachen.

Jason Davis är fortsatt skadad, i övrigt är alla spelare tillgängliga för Umeålaget.
– Vi hoppas att få bjuda hemmapubliken på en bra insats och en seger. Det ska bli kul att spela hemma. Det brukar vara bra stämning, avslutar Gustavsson.

DU KAN SE MATCHEN DIREKT PÅ WEBB-TV – KLICKA HÄR!

Basketligan, omgång 2:
Tisdag 6/10: Norrköping Dolphins-Sundsvall Dragons (Webb-TV)
Tisdag 6/10: Jämtland Basket-Uppsala Basket (Webb-TV)
Tisdag 6/10: Södertälje Kings-BC Luleå (Webb-TV)
Tisdag 6/10: Umeå BSKT-ecoÖrebro (Webb-TV)

Onsdag 7/10: Borås Basket-Malbas Basket (Webb-TV)

Dela inlägget