Fotograf: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

Norrköping vann premiärrysare mot Sundsvall

Norrköping Dolphins vann en dramatisk rysare mot Sundsvall Dragons.
– Den här segern betyder mycket, säger Norrköpings coach Adnan Chuk efter 73-69 (45-33).

Det bjöds inte på någon större underhållning i Stadium Arena när Dolphins gjorde säsongspremiär under tisdagskvällen, men det slutade ändå med en knapp seger för östgötarna. Med 45 sekunder kvar var ställningen 71-64 till hemmalaget och det såg avgjort ut. Då satte Jesper Eliasson en trepoängare samtidigt som Hlynur Baeringsson blev foulad – fem snabba poäng till Sundsvall, och hemmalagets ledning var nere i två poäng.

Norrköping kunde dock hålla undan sedan Tim Schüberg och Mikael Lindquist skjutit i straffkast under slutsekunderna.
– Vi biter oss fast, sliter och det är ingen skön seger men ack så viktig. Vi går upp med bollen alldeles för mycket, vi ska kunna pusha upp den mycket snabbare. Sundsvall är ett tufft lag att möta och den här segern betyder mycket, säger Adnan Chuk.

Sundsvalls coach Tommie Hansson:
– Första quartern dödar oss och vi får börja jaga. Norrköping spelar med bra fart och vi är inte på tårna speciellt defensivt. Det gör att dom kan bygga på ledningen, sedan gör vi det helt okej och får dom dit vi vill. Vi kommer närmare och närmare, hade kunnat göra oss själva tjänsten att vinna matchen men gör några tekniska fel. Jag är irriterade att vi förlorar men vi visar karaktär.

Noterbart att Sundsvall kom till spel utan viktige Ernests Kalve. Johnell Smith spelade halvskadad för hemmalaget.

Kvällens övriga resultat:
Södertälje Kings-BC Luleå 88-68
Umeå BSKT-Eco Örebro 87-90
Jämtland Basket-Uppsala Basket 74-84

Matchfakta:
Norrköping Dolphins–Sundsvall Dragons 73-69

(24-13, 21-20, 13-12, 15-24)
Poäng, Norrköping: Joakim Kjellbom 19, Rickard Eriksson 12, Mikael Lindquist 12, Joshua Hairston 10, Zarko Jukic 8, Adi Kadrispahic 6, Tim Schüberg 4, Johnell Smith 2.
Sundsvall: Charles Barton Jr 21, Hlynur Baeringsson 14, Raymond Willis 13, Jesper Eliasson 6, Andre Nilsson 5, William Gutenius 4, Daniel Eliasson 4, William Skagius 2.
Publik: 1 378.

Dela inlägget