Fotograf: Bildbyrån

Örebro redo för premiär: “Vi ska visa karaktär och hjärta”

Efter en sommar med hårt arbete, fysträning, behålla spelare, värva nya spelare och så vidare så är det nu dags för seriepremiär för Eco Örebro.

Laget har under ledning av nye coachen Fotios Ioannidis hunnit avverka cirka 60 träningspass och åtta matcher sedan lagträningen drog igång i augusti. Fotis kommer närmast från Alvik Basket, är 47 år och är uppväxt och utbildad i Grekland, men sedan några år tillbaka verksam i Sverige.

Vad kan vi förvänta oss för basket denna säsong?
– För att förenkla det hela, så ett snabbt spel med starkt skytte samt ett hårt jobbande försvarsspel där vi inte viker ner oss utan visar upp karaktär och hjärta i alla lägen, säger Fotis.

Ordet karaktär har varit ett ledord i vårt arbete under försäsongen. Det är med stor glädje vi lyckats bygga truppen med spelare som varit i klubben något eller några säsonger. Sju av truppens nuvarande tolv spelare har varit i klubben tidigare. Härliga killar och karaktärer är också våra fem nya spelare som tidigare inte representerat klubben det vill säga Ahmad, Jordan, Sebastian, Max och Aris, dessa hälsar vi givetvis extra välkomna till klubben.

Dagens match mot en av de stora guldfavoriterna Borås blir givetvis tuffast möjliga utmaning men inte desto mindre inspirerande. Stjärnspäckade Borås med nya spelare som bla Omar Krayem, Jacob Sigurdarson och närmare korgen har de lyckats behålla Christian Maråker, Mike Palm med flera. Borås gör mest poäng i ligan år ut och år in, så det kommer gå undan och och vi räknar med stor underhållning i dagens ligapremiär.

Text: Eco Örebro

Så spelas premiäromgången:
1/10: Södertälje Kings-Uppsala Basket (Webb-TV)
1/10: Eco Örebro-Borås Basket (Webb-TV)
1/10: BC Luleå-Nässjö Basket

2/10: Malbas Basket-Jämtland Basket (Webb-TV)
2/10: Sundsvall Dragons-Umeå BSKT

Dela inlägget