Fotograf: Bildbyrån

Borås vann i genrepet

Borås Basket har under helgen befunnit sig i Östersund där man tävlat i träningsturneringen Plaza Invitational. Det blev förlust (67-70) mot Södertälje i lördags, men idag söndag vann Borås. Denna gången mot Jämtland med 96-74.

Borås gjorde de inledande poängen. Och nästa. Men Jämtland repade sig kvickt och tog snart över ledningen. Jämtlands 99:a, Olle Lundqvist, gjorde en bra period och bidrog till att hemmalaget hade 20-13 efter sex minuter. Men gästerna komma tillbaka. Med 1:15 kvar av perioden satte Jakob Sigurdarson 24-23 på en trea, assisterad av Omar Krayem. Plötsligt var matchen helt jämn.

En minut in i andra perioden fixade Krayem fram Corin Henrys tredje foul. Henry var rätt blek efter detta och slutade på, för honom, beskedliga åtta poäng. Mike Palm satte trean som tog Borås till ledning, 31-28. Mot slutet av perioden fick Borås verkligen till sitt anfallsspel. Bollen flyttades snabbt och varje skott var ett bra skott. Detta bar fram till Borås ledning, 53-44 i halvtid.

Sigurdarson fortsatte att visa varför han är ett av säsongens bästa nyförvärv. Men även om han sköt i hela 25 poäng, så var detta en bra laginsats där alla spelade osjälvisk basket. Matchen rann iväg under den andra halvleken och Borås vann till slut med 74-96. Det innebar en andraplats i Plaza Invitational, efter Södertälje Kings.

Se highlights från matchen här!

På torsdag väntar ligapremiär för Borås borta mot Eco Örebro. Jämtland reser till Malmö för match mot nykomlingen Malbas Basket på fredag.

LÄS MER: Det är hemmapremiär om bara 10 dagar

Matchfakta:
Jämtland Basket-Borås Basket 74-96

(26-25, 18-28, 14-25, 16-18)
Poäng, Jämtland: Dino Cinac 22, Najee White 14, Anton Kobylak 10, Srdjan Vukovic 9, Corin Henry 8, Olle Lundqvist 4, Mattias Markusson 4, Jakob Andersson 3.
Borås: Jakob Sigurdarson 25, Christian Maråker 16, Mike Palm 14, Omar Krayem 12, Christoffer Almstrand 9, Toni Vitali 8, John Brändmark 6, Simon Gunnarsson 6.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket) & Mattias Wackenhag

Dela inlägget