Fotograf: Bildbyrån

Södertälje vann tungviktsmötet

Det blev seger även i den andra matchen i Plaza Invitational för Södertälje Kings. Under lördagsförmiddagen besegrades Borås Basket med 70-67.

De regerande mästarna Södertälje Kings avlutar försäsongen på topp – i alla fall resultatmässigt. Efter klar seger under fredagen mot Jämtland Basket (96-63) var det blott 15 timmar senare dags att mäta krafterna med en av säsongens stora favoriter Borås.

Södertälje kom till spel utan stjärnan Toni Bizaca och fick en tung start. Borås tog tidigt kommandot och hade efter den första perioden ledningen med 18-11. I period nummer två jämnades både spelet och ställningen ut. I halvtid stod det 31-30 till Södertälje, en ledning som sedan växte till 55-44 inför slutronden.

Borås kröp närmare men fick till slut ge sig med tre poäng, 67-70. För Södertälje är det nu fullt fokus på ligapremiären på torsdag mot Uppsala Basket. Det är redan klart att man vunnit turneringen, som avslutas på söndag klockan 14 då Borås ställs mot värdlaget Jämtland.

Matchfakta:
Södertälje-Borås 70-67
(11-18, 20-12, 24-14, 15-23).
Poäng, Södertälje: Skyler Bowlin 11, Davis Lejasmeiers 11, Christopher Czerapowicz 10, Mike Joseph 8, Adam Ramstedt 7, Nick Spires 6, Erik Johansson 6, Samuel Berkelund 6, Dino Pita 5.
Borås: Adama Darboe 20, Christian Maråker 17, Mike Palm 8, Omar Krayem 8, Jakob Sigurdarson 6, Toni Vitali 5, John Brändmark 2, Simon Gunnarsson.

Du som inte kan vara på plats ser turneringen direkt på webben – här!

Fredagens resultat, träningsmatcher:
Nässjö-Malbas 83-69
Jämtland-Södertälje 63-96

Dela inlägget