Den flygande holländaren klar för spel i Umeå

Umeå BSKT har klart med en ny rollspelare inför ligapremiären borta mot Sundsvall Dragons den 2 oktober. Ett efterlängtat besked för klubben som under försäsongen haft det lite tunt på spelarsidan på grund av skador.

– Vi behöver en stor spelare som tillför tyngd till laget och energi, säger Umeås ordförande Michael Jalmby.

Den flygande holländaren Chaed Wellian spelade NCAA-collegebasket i USA med Tennesse State University innan han förra säsongen återvände till Europa och spel i danska ligan med Svendborg Rabbits. Den 23-årige tvåvägsspelaren snittande förra säsongen drygt sex poäng, tre returer och 18 minuter på 30 matcher.
– Chaed är en defensivt lagd forward som spelar försvar på flera olika positioner. Han har en stark motor och spelar med väldigt hög energi. Han är en mycket atletisk och snabb spelare med ett bra skott som vi kommer ha bra nytta av kommande säsong, säger coach Jesper Gustavsson.

Om han är den sista pusselbiten för Umeå-truppen innan säsongspremiären den 2 oktober mot Sundsvall är i skrivande stund oklart.

Dela inlägget