Fotograf: Bildbyrån

SBBK-ordförande tackar för sig: “Har gjort mitt”

Nu är det klart. På torsdagens årsmöte avgår Johan Linder som ordförande för SBBK.
– Jag har gjort mitt, säger han.

Efter att ha varit ordförande för SBBK (Södertälje Basketbollklubb) i fyra år – och vice ordförande i två år innan dess, så har den 52-årige advokaten Johan Linder bestämt sig. Det blir ingen fortsättning i Södertälje-klubben, som bland annat tagit tre raka SM-guld på herrsidan under Linders ledning.
– Jag tycker väl att jag har gjort mitt. Dessutom bor jag inte i Södertälje längre, jag har flyttat till Liljeholmen men det är inte hela anledningen att jag avgår, bara ett av skälen, säger han till Länstidningen och fortsätter:
– Visst har det gått bra för klubben, men min insats i det är väldigt begränsad. Däremot har vi fullbordat förvärvet av Täljehallen under min period, vi har genomfört ett generationsskifte i klubben och det var jag som hanterade anställningen av Robban
Andersson som klubbdirektör.

Vem som tar över som ordförande vill inte valberedningen gå ut med just nu.
– Vi vill vänta med det tills årsmötet, säger Leif Melin, sammankallande i valberedningen, till Länstidningen.

Dela inlägget