Fotograf: Bildbyrån

Premiär i Boråshallen om 15 dagar

I Borås Baskets serie med spelarintervjuer har vi kommit fram till Mike Palm – Borås Baskets nummer 15.

Mike Palm har varit en genomstabil grundsten i klubben under sex säsonger. När han nu går in i sin sjunde säsong med Borås Basket så gör han det med en ännu större kärlek till sporten.

Detta blir din sjunde säsong i Borås Basket. Vad skiljer årets lag från de sex tidigare upplagorna?
– Varje år har vi blivit bättre. Det gäller både laget och organisationen Borås Basket. Det gäller även våra fans, som blivit fler och fler. Varje år har vi taget ett steg uppåt. Nu ska vi ta ytterligare ett steg.

Och när det gäller karaktären på laget?
– Det är svårt att säga redan nu, men det ser ut som att vi kommer att spela rolig och snabb basket. Vi har många bra skyttar. Alla kan skjuta. Själv försöker jag variera mellan ”inside” och ”outside” beroende på hur matchen är. Men att jag kan kliva ut på trepoängslinjen ger oss bra ”spacing” och utrymme för penetreringar. Sammantaget bygger vi vidare på vår egen basketstil.

De senaste åren har Borås Basket alltid sett väldigt bra ut tidigt. Är det meningen att ni ska skjuta på formtoppen nu? Vad gör ni i så fall annorlunda?
– Vi vill självklart vara bra hela tiden. Förra året hade vi lite otur med skador på slutet så man vet inte. Vi kunde ha varit starka i slutet om vi haft lite flyt. När det gäller träningen har vi kört mer agility- och running-drills i år. Annars är det inte så stor skillnad egentligen.

Du har sagt att du är bäst tränad av alla i laget. Vad är hemligheten?
– Haha, vem har sagt det? Jag? Ju äldre jag blir (36 år nu), ju mer inser jag hur mycket jag älskar att spela basket. Jag ser varje träning som en chans och jag önskar att vi tränade längre varje dag. Det är inte svårt för mig att komma i form och behålla den. Jag spelade inte lika många minuter förra säsongen och kände mig inte alls sliten när säsongen tog slut.

Under din karriär i Basketligan har du alltid haft nummer 15 på tröjan. Men när chansen dök upp att välja vad som helst mellan 0 och 99 så funderade du lite på ditt gamla collegenummer 40. Vad fick dig att behålla 15?
– Jag har haft nummer 15 i tolv raka säsonger nu. Detta blir den trettonde. Och så har jag alltid byggt mitt game efter Vince Carter (också nr 15), hahaha.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget