Fotograf: Bildbyrån

Efter provspel – Dawit klar för Umeå

Nathan Dawit fick frågan från Umeå BSKT för så sent som en vecka sedan om att komma upp. Efter provspel senaste veckan är ligakontraktet med Umeå nu klart.

– Han kommer att vara med och spela i vår försäsongsturnering som spelas i helgen i Umeå Energi Arena (Gammliahallen), säger Umeå BSKT:s ordförande Michael Jalmby.

20-årige guarden Nathan Dawit mäter 195 centimeter och spelade förra säsongen ligabasket med Solna Vikings och snittade då 9,6 poäng, 3,3 returer och 1,4 assist.
– Nathan är en klasspelare som verkligen har levererat i träningsmatcherna förra helgen. Jag har bara väntat på att detta ska bli klart. Skönt att alla Umeåbor nu får chansen att se honom spela i Umeålinnet, säger tränaren Jesper Gustavsson.

– Det känns bra att allt är klart. Jag har kommit in i riktigt bra i laget och trivs i min roll som skytt som coacherna har gett mig. Jag ska nu ge 100% varje match för att se till vi vinner. Självklart ska jag bjuda på dunkar för publikens skulle men det viktigaste är att vi vinner matcher, säger Nathan Dawit.

Dela inlägget