Fotograf: Bildbyrån

Södertälje bryter med kroatisk guard

Under tisdagen blev det klart att Södertälje Kings skickar hem den kroatiske guarden Hrvoje Kovacevic.

I slutet av augusti värvades Kovacevic till de regerande mästarna Södertälje Kings. Men redan nu väljer klubbledningen att bryta med 29-åringen, med meriter från tyska och polska ligan, trots att han bara spelat fem träningsmatcher.
– Han är en fantastisk person och försvarsspelare. Men han har inte visat att han kan skapa i pick och rull som vi vill. Det är centralt i anfallsspelet, säger Södertäljes klubbdirektör Robert Andersson till Länstidningen.

Kanske kan landslagsspelaren Dino Pita vara en tänkbar ersättare till Kovacevic. Pita som fortfarande är klubblös gör eventuellt en temporär comeback med Kings i träningsturneringen i helgen.
– Dino är en Södertäljekille i botten och om han vill spela här ska vi göra allt vi kan för att lösa det. Vi måste försöka hitta finansiering utanför budget. Men det är väl inte helt omöjligt, säger Andersson till tidningen.

Dela inlägget