Fotograf: Bildbyrån

Norrköping testar nytt drag – ändrar matchstart

Norrköping Dolphins testar ett nytt grepp för att locka publik till Stadium Arena. I år kommer herrlagets alla hemmamatcher spelas en halvtimme tidigare.

Som den uppmärksamme kanske har sett i säsongens spelschema här på basketsverige.se så startar Norrköpings alla hemmamatcher – under vardagar – klockan 18.34 istället för 19.04 som varit fallet tidigare.
– Vi har kollat med SHL-klubbarna som körde det här i slutspelet i våras och de tyckte att det var bra och att publiken uppskattade det här, säger marknadschefen Stefan Nilsson till Folkbladet.

Även om TV påverkade beslutet vad gäller SHL-hockeyn i våras, så är det i Norrköping Dolphins fall andra saker som ligger bakom.
– Initiativet kommer ifrån att vi gjort marknadsundersökningar på vad folk tycker om matchtider och så. Eftersom det är mycket ungdomar och barn som tittar på oss så betyder det ganska mycket att kunna komma hem en halvtimme tidigare på vardagskvällar. Sedan är det ett sätt att hitta lite ny publik också. Vi tror att det är många fördelar med det här. Vi tog upp det på vår sponsorresa och det blev ett rungande ja då, säger Nilsson.

Noterbart är att östgötarna är det enda laget i Basketligan som testar det här i år, men att få igenom beslutet hos förbundet och övriga klubbar var inte speciellt svårt.
– Nej, det var det inte. Vi har satt matchtiderna och det är ingen som har sagt något, säger Nilsson till Folkbladet.

Första matchen med uppkast klockan 18.34 är den mot Sundsvall Dragons 6 oktober.

Dela inlägget