Fotograf: FIBA Europe

Rekordpublik såg Frankrike köra över Turkiet

Frankrike är klart för kvartsfinal i basket-EM. Detta efter att man inför rekordpublik krossat Turkiet med 76-53.

Under lördagen drog åttondelsfinalerna i EM igång i franska Lille. För ett stjärnspäckat Frankrike blev det en ganska bekväm resa mot kvartsfinal inför hela 26 135 personer, nytt publikrekord för en basketmatch i Europa.

Även Spanien tog sig vidare till kvartsfinal efter att ha besegrat Polen med 80-66. NBA-stjärnan Pau Gasol blev stor matchvinnare med sina 30 poäng och sju returer. Spanien ställs mot Grekland i kvartsfinal, för Frankrike väntar Lettland.

Lördagens resultat:
Frankrike–Turkiet 76-53
Grekland–Belgien 75-54
Lettland–Slovenien 73-66
Spanien–Polen 80-66

Söndagens åttondelsfinaler:
Kroatien-Tjeckien, Serbien-Finland, Israel-Italien (Viasat), Litauen-Georgien (Viasat).

Dela inlägget