Fotograf: Bildbyrån

Försäsong: Flera lag i farten i kväll

Försäsongen för lagen i Basketligan herr fortsätter under onsdagen. I Luleå tar BC Luleå emot Umeå och Borås gästas av Malbas, en match som spelas i Kinna.

I eftermiddag 16.30 spelar BC Luleå en träningsmatch mot Umeå BSKT. Det är returmötet efter att Luleå vann (73-66) i Umeå för tio dagar sedan. Då spelade Luleå-laget utan importer. Nu är alla spelare på plats, men förkylningar härjar i laget och dagens uppställning kan bli lite tunn. Dessutom är 19-årige talangen Denzel Andersson skadad och kommer inte till spel.

I Umeå jagar man revansch för den svaga insatsen senast, och en som måste steppa upp för att få stanna kvar är brittiske centern Shore Adenekan som fått förlängd tryoutperiod.
– Det har sett bättre och bättre ut på träningarna, nu har han tre matcher på sig att visa vad han går för, vi behöver ha en spelare under korgarna som tar för sig. Efter helgen måste vi ta ett beslut, säger Umeås assisterande coach Micke Blomqvist till VK:s basketblogg.

***
För Borås Basket är det dags för säsongens andra träningsmatch. Precis som i den första i slutet av augusti står Malbas Basket för motståndet. När lagen möttes senast i Malmö vann Borås med 86-76. Till skillnad mot Borås har Malbas matchat ganska friskt än så länge – kvällens match blir lagets femte sedan den 25 augusti.

Notera att matchen spelas i Kinnahallen och inte i Borås!

LÄS MER: Missa ingenting av försäsongen – vi har full koll på samtliga lag och resultat!

Dela inlägget