Fotograf: FIBA Europe

Basket-EM: Finland klart för åttondelsfinal

Efter en mycket övertygande insats mot Bosnien-Hercegovina är Finland nu klart för åttondelsfinal i basket-EM.

Utgångsläget inför matchen mot Bosnien-Hercegovina under onsdagseftermiddagen var enkel. Seger med minst åtta poäng och Finland skulle ta sig vidare till åttondelsfinal redan innan den sista gruppspelsmatchen idag (torsdag).

Och Finland tog vara på chansen. Seger med 88–59 efter en mycket stark insats där man tidigt tog kommandot och inte släppte in Bosnien-Hercegovina i matchen. I halvtid var ställningen 41-27 och med en period kvar att spela var det redan avgjort, 72-42.

Det här är tredje EM-turneringen i rad som Finland går vidare från gruppspelet. Idag avslutar Finland gruppspelet mot Polen (kl 15).

Island föll mot stornationen Spanien med 99-73. Hlynur Baeringsson satte åtta poäng och Jakob Sigurdarson fem. Island som förlorat sina fyra matcher så här långt avslutar gruppspelet mot Turkiet (kl 21)

Övriga resultat, onsdag:
Turkiet-Serbien 72-91
Grekland-Slovenien 83-72
Belgien-Tjeckien 64-66
Polen-Israel 73-75
Lettland-Ukraina 74-75
Makedonien-Georgien 75-90
Italien-Tyskland 89-82
Estland-Litauen 62-64
Island-Spanien 73-99
Holland-Kroatien 72-78
Ryssland-Frankrike 67-74

Dela inlägget