Fotograf: Malbas Basket

Seger för Malbas i Danmark

I helgen var liganykomlingen Malbas Basket återigen i Danmark. Den här gången ställdes man mot Copenhagen Wolfpack, och det blev seger för svenskarna.

Precis som förra helgen så begav sig Malmö-laget Malbas till Danmark för att slipa på formen inför starten av ligan om några veckor. Efter en knapp seger och en förlust senast så blev det nu storseger, 77-58.
– Vi saknade flera spelare och det var ganska avslaget, men vi spelade runt laget bra och hade stundtals bra tempo och flera bra perioder i försvarsspelet. Vi har haft en tung träningsperiod bakom oss, så matchen handlade mest om att springa loss benen, säger tränaren Henrik Svensson.

Bäst i Malbas var Fredrik Larsson, men även Gerald Boakaye, Carl Engström och Gustav Sundström fick beröm. Under söndagen blev det klart att nämnde Gustav Sundström spelar i Malbas i höst. 24-åringen som är fostrad i Eos lämnar därmed Norrköping Dolphins.
– Han är en atletisk spelare som kan vara ett offensivt hot på flera olika sätt, vilket gör honom väldigt användbar, säger Henrik Svensson.

LÄS MER: Så träningsmatchar ditt lag!

Dela inlägget