Fotograf: Bildbyrån

Försäsong: Segrar för Norrköping och Södertälje

Flera av lagen i Basketligan herr var i farten under lördagen. I Småland slog Norrköping Dolphins hemmalaget Nässjö Basket, och de regerande mästarna Södertälje Kings besegrade Eco Örebro.

Försäsongen inför starten av Basketligan i början av oktober tar rejäl fart den här helgen. I en poängrik tillställning vann Norrköping på bortaplan över Nässjö med 93-89. Östgötarna ledde ett tag med 26 poäng, men Nässjö kom ikapp och var i slutet inte långt bort från att knipa segern. Filip Djuran satte 22 poäng för hemmalaget medan Mikael Lindquist sköt i 26 poäng för Norrköping.

***
I Täljehallen vann Södertälje komfortabelt över Örebro med 97-64. Ett Örebro som kom till spel utan bland annat Ahmad Starks och Miklos Szabo.
– Tyvärr saknar Örebro en del spelare, men varken för dem eller för oss handlar det om poäng eller att vinna matchen. Det handlar om att se var lagen och spelarna befinner sig just nu. Jag försökte ge chansen till alla spelare, framför allt de unga, för att se på vilken nivå vi är och vad vi kan göra, säger hemmalagets tränare Vedran Bosnic till Länstidningen.

Även om det blev en storseger så var Bosnic inte helt nöjd:
– Defensivit måste vi vara mer aggressiva. Vår rotation är inte i närheten av så bra som jag vill att den ska vara och returerna i första halvlek var inte tillräckligt bra. Offensivt har vi fortfarande inte en bra rytm. Vi måste jobba på en hel del saker. Vissa saker är bra och vissa saker är det inte, men vi är bara i början av säsongen.

I en dryg halvlek hängde Örebro med (49-40 i paus), men sedan ökade Södertälje tempot och drog ganska enkelt ifrån.

***
Malbas Basket föll i Danmark mot tyska Rostock med 62-69.

Dela inlägget