Fotograf: FIBA Europe

Dansk landslagsspelare på väg till Södertälje

Den danske landslagsguarden Esben Reinholt, 22, tränar sedan i söndags med de regerande mästarna Södertälje Kings.

Efter att Darko Jukic gjorde stor succé i fjol så är Södertälje kanske på väg att skriva kontrakt med ännu en dansk landslagsspelare, och det är en riktig poängmaskin som just nu provspelar med mästarklubben. Den 195 centimeter långe guarden Esben Reinholt var Danmarks främste poänggörare i EM-kvalet förra sommaren med ett snitt på 14 poäng per match.

22-åringen kommer dock från en mycket turbulent säsong. Hans belgiska
klubb Spirou Charleroi rev kontraktet efter ett positivt dopningstest i samband med en landskamp. Dansken fick enligt en källa till basketsverige.se, av misstag en dopingklassad astmamedicin av sin läkare och stängdes därför av i två månader. Efter avstängningen avslutade han säsongen i danska mästarlaget Horsens, samma klubb som Södertäljes nyförvärv Skyler Bowlin kommer ifrån.
– Esben var bra. Det är svårt att som han gjorde komma in sent i ett lag. Det var säkert en stor omställning att komma hem dit. Han är ett stort namn i Danmark, en av de bästa danska spelarna. Men han gjorde det bra och fyllde den roll vi behövde. Han är väldigt talangfull, atletisk och när hans skott kommer igång är han svår att stoppa, säger Bowlin till Länstidningen.

Södertäljes tränare Vedran Bosnic:
– Han har ingen klubb och kunde komma hit, vi ville också se honom. Han har potential men har inte fått någon riktigt bra roll i sina klubbar. Vi får se. Vi ska ge honom chansen att arbeta med oss.

Dela inlägget