Fotograf: Basketlandslagen

Ny svensk succé – U16-killarna klara för A-divisionen

De svenska U16-killarna gjorde som U18 och U20-landslaget – tog sig upp till A-divisionen.

De svenska ungdomslandslagen på herrsidan har alla skördat stora framgångar under sommaren – samtliga tre landslag har tagit sig upp till A-EM. För U16-herrarna satt det dock långt inne, laget låg under nästan hela matchen (ett tag med 14 poäng) men vände och vann med en poäng mot Slovakien (57-56). David Czerapowicz blev bäste poängplockare i Sverige med 18 poäng.

Segern innebär att Sverige slutar trea i turneringen i bulgariska Sofia som inleddes med att man slutade tvåa bakom Estland i gruppspelet. Sverige slutade återigen bakom Estland i fortsättningsserien, men tog sig ändå till semifinal där man föll mot Polen med 63-70. Estland vann sedan finalen mot Polen med 64-56.

Även det svenska DU20-landslaget har tagit sig upp till högsta divisionen.

Dela inlägget