Yannick Anzuluini har skrivit på för Umeå BSKT.

Umeå värvar nytt: “Kan bli en stor attraktion i Basketligan”

Den rutinerade kanadensiska forwarden Yannick Anzuluini har idag skrivit på för Umeå BSKT.
– Han kan bli en stor attraktion i Basketligan, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson.

28-årige Yannick Anzuluini besitter en kombination av kompetenser som gör honom till en intressant spelare. Han är fostrad som pointguard, men under collegetiden skolades han om till powerforward. Närmast kommer han från spel i Rostock, Tyskland där han utsågs till “Årets forward” i andraligan.
– I Yannick har vi hittat en powerforward som kan bli en stor attraktion i Basketligan, säger Jesper Gustavsson.

När Yannick började på college mätte den talangfulla pointguarden 186 centimeter och när han avslutade studierna vid Houghton College mätte han hela 205 centimeter i bara strumplästen – med en räckvidd på över 210 centimeter.

Under sin collegekarriär utmärkte sig 28-åringen i statistiken. Han ledde eller var tvåa i hela fem kategorier, poäng, returer, steals och blockade skott. Han ledde dessutom ligan i antal “double-doubles” vilket gav honom en plats i Team All-American för sin division.
– Yannick är en lång, atletisk, och explosiv spelare som har en pointguards speluppfattning. Han kommer att leverera en spännande basket, säger Jesper Gustavsson.

Närmast kommer kanadensaren från spel i Tyskland, men han har tidigare även spelat i Finland. Yannick kommer att ansluta till Umeå inom kort.

Dela inlägget