Fotograf: Bildbyrån

Centern återvänder till Södertälje

Den amerikanske centern Aaron Anderson återvänder till svenska mästarna Södertälje Kings.
– Det är en jätteviktig pjäs för oss, säger Södertäljes klubbchef Robban Andersson.

Flera av de mest tongivande spelarna från i våras har lämnat Södertälje. Men igår kväll blev det klart att Aaron Anderson återvänder till Södertälje.
– Jag fick hans avtal nu när vi kom hem. Det är en jätteviktig pjäs för oss. Hans senare del på säsongen var storartad, säger Robban Andersson till Länstidningen.

Amerikanen var med sina 7.7 returer i snitt per match en av Kings viktigaste spelare under korgarna och i det defensiva arbetet.
– Han var jättebra defensivt och stabil offensivt. Han verkar i det tysta och gör ett hästjobb och jag tror absolut att han kan ta ett steg till, han har inte varit proffs så länge, säger klubbchefen.

När det gäller det övriga lagbygget så talar mycket för att det blir en mer hemvävd satsning i år. Bland annat har Kings lyft upp U18-landslagsspelarna Henrik Sjölin och Samuel Berkelund. Även Adam Ramstedt och Filip Kovacek ser i dagsläget ut att stanna kvar.
– Vi har ju sagt att vi vill bygga på Södertäljekillar. Med Mike Joseph och Erik Johansson och de här killarna och kanske någon eller några till kan det bli sju-åtta egna produkter i truppen kommande säsong, säger Robban Andersson.

Dela inlägget