Fotograf: Bildbyrån

Förbundskapten Lasse Johansson slutar

Lasse Johansson, förbundskapten för damlandslaget, har meddelat Svenska Basketbollförbundet, SBBF, att han inte vill diskutera en förlängning av det avtal som går ut nu i juli 2015.

– Jag har haft fantastiska år med landslaget, men allt har ett slut säger Johansson.
– Under några år har jag coachat på heltid och det tar på krafterna. Jag behöver fylla på lite energi och få ny motivation.

Lasse ska det närmaste året vara hemma med sin dotter och sedan gå in i en klubbdirektörsroll hos Norrköping Dolphins.
– Det är tråkigt att vi inte kan diskutera en förlängning med Lasse, en oerhört duktig ledare, som varit med och tagit våra damer till två raka EM-slutspel. Samtidigt är vi förstående till hans skäl och ser nu att det är läge för något nytt, säger Lena Wallin-Kantzy, generalsekreterare.

Tiden är relativt kort då damerna redan i november inleder EM-kvalet till 2017. Tidigare har EM-kvalet spelats under en period på försommaren. Nu är läget annorlunda där man går direkt från ligaspel in i kvalet. Sverige spelar en match i november 2015, två i februari och en i november 2016. Det är 34 lag anmälda till EM 2017 och endast värdlandet, Tjeckien, är garanterat en plats. Övriga 33 är indelade i nio grupper, där ettorna och de sex bästa tvåorna går till slutspelet.

Arbetet påbörjas omedelbart med att söka efterträdare, ett beslut meddelas tidigast i början av september.

Dela inlägget