Fotograf: Bildbyrån

Borås och Södertälje satsar på Europaspel

Både Borås Basket och Södertälje Kings erbjuds plats i en ny Europacup.
– Det betyder mycket för oss och för svensk basket, säger Borås sportchef Jonas Larsson.

Tidigare i somras meddelade FIBA Europa (det europeiska basketförbundet) att man tänker starta en ny större internationell turnering. En turnering som kommer att ersätta EuroChallenge som Borås och Södertälje (även Norrköping) tidigare varit med i.
– Det kommer vara ungefär som förra året men med fler lag och ett annat namn på tävlingen. Jag tror att det bara kommer att bli bättre och bättre i och med det här. Det är positivt att det är fler lag som får vara med. Det breddar sporten. Förhoppningsvis kan fler lag från Sverige vara med framöver, säger Jonas Larsson till Borås Tidning.

Till skillnad mot i fjol kommer turneringen att bestå av 64 lag i stället för 32 – 16 grupper med fyra lag i varje, där alla möts hemma och borta. De två bästa lagen går sedan vidare till nästa runda.
– Det ska bli väldigt kul och spännande. Jag vet att spelarna tycker det är inspirerande att spela i Europa och att lag har stärkts av det på sikt. Det är många saker som är positivt med det, säger Jonas Larsson.

Lottningen hålls på tisdag i tyska München.

Dela inlägget