Jason Davis är på provspel hos Umeå BSKT.

Rutinerad amerikan på tryout med Umeå

Amerikanen Jason Davis kommer till Umeå BSKT på ett två veckor långt tryout kontrakt.
– Han är en atletisk spelare som är en duktig anfallare, säger tränaren Jesper Gustavsson.

29-årige Jason Davis från Windsor, Connecticut (USA), kommer till Umeå för att provspela. Davis spelade för Sacramento State Hornets sista året på college, där snittade han 7,4 poäng, 4,3 returer och 1,1 steals per match. Därefter har han spelat som proffs i Europa och senast återfanns amerikanen i British Basketball Leauge, BBL, där han spelade med London Lions.

Umeås tränare Jesper Gustavsson är sedan några veckor tillbaka på plats i USA, för att bland annat gästcoacha i en sommarliga samt titta efter nyförvärv för kommande ligasäsong. Så här säger han om Jason Davis:
– Jason är en atletisk spelare som är en duktig anfallare i det öppna golvet. Han limmar ihop det i försvar och kommer sätta höga krav på vårt defensiva spel som helhet.

Davis spelade senast i Europa med London Lions, säsongen 2013-2014, där ska Umeåbekantingen Kai Williams spela under kommande säsong. Han har också spelat i bland annat Portugal, Slovakien och Turkiet.
– Jag har under min proffskarriär mest spelat i Östeuropa. Det är ganska konkurrenskraftiga och atletiska ligor där vilket har byggt mig som spelare, med den erfarenheten med mig tror jag att svenska basketligan kan passa mig riktigt bra, säger Jason Davis.

Det senaste året har Jason dock spenderat hemma i USA och jobbat som modell och skådespelare i Hollywood.
– Att Jason haft ett sabbatsår från proffslivet i Europa och stannat hemma i USA senaste säsongen ser jag bara positivt på. Vi får se om allting känns bra här under tryouten och sedan ta nästa steg, säger Gustavsson.

Jason Davis / Position G/F (Swingman)
Född:
2 november 1985 (29 år gammal)
Födelseort: Windsor, Connecticut (USA)
Nationalitet: Amerikan
Längd: 196cm
Vikt: 91kg
College: Sacramento State (Sr)
High School: Windsor High School [Windsor, Connecticut]

Dela inlägget