Filip Djuran är Nässjö Baskets senaste nyförvärv.

Serbisk forward klar för Nässjö: “En riktig fighter”

Den 24-årige shooting-guarden Filip Djuran har skrivet på för ett år med Nässjö Basket. Serben har tidigare spelat i serbiska högsta ligan under flera säsonger, och nu senast i den portugisiska högsta ligan.

Så här säger sportcheferna Mats Homelius och Ulf Classon om nyförvärvet:
– Han blir en viktig pusselbit i vårt lagbygge som nu nästan är klart. En spelare som vi redan till förra säsongen hade med på vår lista över mycket intressanta spelare. Han har en bred repertoar som position 2-3 spelare och han kommer definitivt se till att vårt distansskytte kommer upp minst en klass mot föregående säsong.

Filip Djuran beskrivs som “en riktig fighter som kommer göra sitt yttersta för att laget ska vinna varje kväll”. Han kommer närmast från Barcelos i Portugal där han den gångna säsongen snittade 12.1 poäng per match.
– Jag är verkligen glad för att komma till ett så bra lag som Nässjö, och ett land som Sverige. Jag ser verkligen fram emot att spela för Nässjö. De kan förvänta sig att jag ger allt på varje träning och match. Jag kommer ge 100% av mig själv för att göra laget bättre, säger 24-åringen.

Djuran är den elfte spelaren i Nässjö med kontrakt över nästa säsong.
– Vi diskuterar löpande med vår nye coach (Raul Jimenez) om den sista pusselbiten. Diskussioner förs med spelare och vi hoppas inom kort ha hela vår laguppställning klar, säger Nässjös sportchefer.

Dela inlägget