Collegeforward till Jämtland

Jämtland Basket meddelar att förre Alvik-spelaren Jacob Andersson är klar för Östersundsklubben. Den 26-årige forwarden kommer närmast från två års spel på college i USA.

Jacob Andersson, som har rötterna i Södertäljes starka ungdomsprogram, är en allround forward och energispelare. Han har de senaste två säsongerna tillhört California State University San Marcos starka lag i NAIA.
– Jag hade förmånen att få träna Jacob i Alvik. Han är en riktig lagspelare, seriös, jobbar stenhårt och kan göra lite av varje. Han kommer till träning med 100 % inställning och är tillräckligt fysisk för att avlasta på framförallt position 3 men även som 4:a vid behov, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke.

Den 196 centimeter långe forwarden ansluter till försäsongsstarten 10 augusti och ser fram emot flytten till Östersund:
– Väldigt roligt att komma till en lag som har en hel del yngre och hungriga spelare. Sedan har jag tidigare erfarenhet av coacherna Gehrke och Zeljko som jag vet brinner för sporten. Har bara hört positiva saker om klubben och staden så ser fram emot att vara en del av laget under kommande säsong.

Karriär:
2006-2010: Tälje, Basketettan
2010-2012: Allen Hancook CC (Junior College)
2012-2013: Alvik Basket, Basketettan (10.4ppg, 5.0 rpg, 2.0 apg, FGP: 48.8%, 3PT: 34.7%, FT: 67.7%)
2013-2015: CSU San Marcos (NAIA).

Jämtlands trupp i dagsläget: Corin Henry, Gustav Hansson, Niklas Larsson, Olle Lundqvist, Anton Kobylak, Jakob Andersson, Markus Molenius, Srdjan Vukovic, Najee White, Mattias Markusson.

Dela inlägget