Umeås nye amerikan Shore Adenekan under sin tid på college.

“Min uppgift är att bjuda publiken på kraftfulla dunkar”

Umeå BSKT har gjort klart med Shore Adenekan, en 24-årig engelsk powerforward som mäter 207 centimeter, med meriter från NCAA division 1 med Seattle Univerity, SU.

– Hans starka returtagning och höga effektivitet när det gäller att göra poäng nära korgen kommer att stärka oss kommande säsong, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson.

Shore Adenekans började spela basket relativt sent som tonåring i London. Han spelade high-school-basket med Brampton Manor Academy i London, därefter gick flytten vidare till USA och Lamar Community College i Colorado.

Den talangfulla och kraftfull powerforwarden dominerade under korgarna under två år i Colorado för Lamar, snittade där 10,5 poäng och 8,1 returer per match, och sköt 62,6 procent från golvet. Hans siffror talade för sig själv och han fick chansen att spela i NCAA division 1 med Seattle University, SU.

Som junior, första säsongen vid SU, snittade Adenekan 5.4 poäng och 4.1 returer per match vilket gjorde honom till starter halvvägs in i säsongen. Adenekans spektakulära power-dunkar och matchavgörande poäng under korgen gjorde honom snabbt till en publikfavorit vid SU.
– Jag kan blocka skott, ta returer och spela försvar på många positioner. Med det kan jag tillföra trygghet i försvarsspelet för laget. I andra änden kommer jag att bjuda publiken på kraftfulla dunkar, det är min uppgift, säger 24-åringen.

Shore Adenekan ansluter till Umeå BSKT den 15 augusti.

Dela inlägget